Sådan redigeres en PDF i Word

Den eneste måde, du kan redigere et bærbart dokumentformat (PDF) på i Microsoft Word, er at bruge et tredjeparts softwareprogram til at omdanne det til et Word-dokument. Det fungerer ved at læse teksten i PDF-filen og udpakke den til en Word-fil, så du kan slette, redigere og tilføje tekst til filen. Nogle PDF-dokumenter er låst til redigering, så du kan ikke gøre disse til Word-dokumenter.

Brug af PDF-redigeringssoftwaren

Trin 2

Gennemse den PDF-fil, du vil redigere, og klik på den.

Trin 3

Klik på "Transform to Word" øverst til højre i menuen. Filen åbner automatisk dit PDF-dokument i Microsoft Word 2007, så du kan redigere det ligesom ethvert andet Word-dokument.

Trin 4

Rediger dit dokument i Word. Brug redigeringsværktøjerne i Word til at redigere, slette eller tilføje tekst. Klip f.eks. Tekst ved at fremhæve og højreklikke på den. Vælg derefter "Klip" for at fjerne og "Indsæt" for at indsætte eller gendanne tekst.

Trin 5

Brug funktionen Indsæt. Tilføj sidetal ved at gå til "Indsæt" og derefter klikke på "Sidetal." Tilføj en overskrift ved at gå til "Indsæt" og klikke på "Overskrift". Indsætningsfunktionen kan også bruges til at tilføje en forside, et billede eller en clipart.

Gå til "File", vælg "Save As" og vælg "PDF" i rullemenuen. Giv filen et navn, og tryk på "Udgiv". Filen omdannes tilbage til en PDF.