Sådan spores en mobil ved hjælp af et IMEI-nummer

Et IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) er en 15-cifret kode for hvert enkelt håndsæt. IMEI-nummeret har ingen relation til din netværksoperatør, da det er et nummer, der er tildelt dit håndsæt. Dette nummer er nyttigt til sporing af en stjålet eller mistet mobiltelefon.

Registrer dig på et websted som Track IMEI, Mobile Phones Tracker eller Theft Record. Du skal blot besøge webstedet og indsende dit håndsets IMEI-nummer. Hvis virksomhedens forhandlere nogensinde støder på en mobiltelefon med dit IMEI-nummer, sporer de det og kontakter dig.

Ring til din operatørs kundeserviceafdeling som AT&T, T-Mobile, Verizon eller Sprint, og forklar situationen for dem. Du bliver nødt til at give dem telefonens IMEI-nummer, så de kan spore det. Hvis tyven tænder din mobiltelefon med et SIM-kort (subscriber identity module), begynder telefonen at søge efter et netværk. Som et resultat sender det SIM- og mobiltelefonoplysningerne til de nærmeste mobiltelefontårne, og tjenesteudbyderen modtager oplysninger om mobiltelefonens placering.

Kontakt politiet og rapporter tyveriet. Angiv detaljer om din mobiltelefonmodel sammen med dets IMEI-nummer.

Tips

Selvom netværksudbyderen og politiet ikke kan spore telefonens placering, kan du bede din operatør om at låse din mobiltelefon. Din operatør vil derefter sortliste din telefons IMEI-nummer, hvilket forhindrer den i at oprette forbindelse til ethvert netværk uanset tjenesteudbyderen.

Advarsler

At spore din mobiltelefon gennem dens IMEI-nummer er ikke en idiotsikker metode. En dygtig tyv kan nemt ændre IMEI-nummeret på et håndsæt ved hjælp af specielt udstyr og software.