Kodak Movie M80 instruktioner

Kodaks Instamatic M80 filmprojektor blev oprindeligt brugt til at screene både almindelige 8 mm og Super 8 filmfilmformater. Mens projektoren længe har været ude af produktion i Kodak, kan arbejdende M80'er og lignende projektorer findes i funktionsdygtig stand på vintage- eller brugtmarkedet. Uanset om du er en retro-filmskaber, der stadig bruger Super 8 til sit tidløse look eller bare ønsker at se nogle af dine bedsteforældres gamle filmruller, er Kodak M80 helt sikkert den, der passer til dine behov.

Opsætning af projektoren

Trin 1

Placer projektoren på en fast, plan overflade.

Trin 2

Drej optagerullen, opbevaret på undersiden af ​​projektoren, med uret, indtil den kan løftes ud og væk fra holdekanterne. Læg det til side for nu.

Trin 3

Løsn netledningen, som også er anbragt på undersiden af ​​projektoren. Tilslut det til en stikkontakt i nærheden. Den anden ende af ledningen skal fastgøres permanent på projektoren.

Trin 4

Find dæksellåsen lige over projektorens håndtag. Skub låsen til venstre, og flyt dækslet til lodret position.

Trin 5

Forbered projektoren til almindelig 8 mm film ved at dreje vælgerkontakten lige over kontrolpanelet mod uret så langt som muligt. Sørg for, at Super 8-adapteren ikke er fastgjort til spindlen tæt på dækslets øverste højre hjørne. Hvis det er tilfældet, skal du trykke på den lille holdefjeder ved bunden af ​​spindlen og skubbe den af.

Trin 6

Forbered projektoren til Super 8 ved at dreje vælgerkontakten med uret så langt som muligt. Sørg for, at adapteren er placeret over den øverste højre spindel. Installer adapteren ved at trykke den lille holdefjeder på spindlen ned og skubbe den på plads. Adapteren er gemt på undersiden af ​​mekanismedækslet lige over kontrolpanelet i midten af ​​maskinen. Løft forsigtigt kanterne af dækslet for at fjerne det.

Trin 7

Anbring en tom optagerulle på optagespindlen, der ligger tæt på dækslets venstre hjørne. Anbring den filmrulle, der skal projiceres (forsyningsspole), på forsyningsspindlen, der ligger tæt på dækslets højre hjørne.

Trin 8

Træk filmen fra forsyningsspolen under styrerullebjælken i midten af ​​maskinen, så ca. 6 tommer film strækker sig forbi den. Tryk rullen ned, indtil den klikker på plads.

Trin 9

Drej kontakten "Motorlampe" på kontrolpanelet til "Lo" eller "Hej" afhængigt af hvor lyst du ønsker, at billedet skal være. Drej kontakten "Retning / hastighed" til "Norm" (normal) under "For" (fremad).

Juster placeringen af ​​projektionsområdet ved at flytte elevationshjulet ved projektorens forkant. Flyt fokushjulet, der ligger lige over kontrolpanelet, indtil kanterne på projektionsområdet er skarpt defineret.

Screening af en film med projektoren

Trin 1

Træk filmen over spændevalsen, som er det hævede stykke lige efter styrerullestangen, og ind i filmindgangsslidsen. Din film begynder at spille.

Trin 2

Centrer filmens projektion ved hjælp af rammeknappen, der er placeret til venstre for fokushjulet.

Trin 3

Sæt projektionen på pause ved at flytte knappen "Retning / hastighed" til "Still." Vend projektionen ved at flytte knappen til "Rev."

Trin 4

Flyt kontakten "Motorlampe" til "Fra", når projektionen er afsluttet.

Spol filmen tilbage til forsyningsspolen ved at trykke ned på "TILBAGE" -kontakten lige under forsyningsspolen. Slip kontakten, når spolen er spolet helt tilbage.