Tillad Java Plug-In på en pr. Hjemmeside-base med Java & Safari-opdateringer til OS X

To nye opdateringer er tilgængelige for Mac-brugere, der har til formål at øge sikkerheden og kontrollere, hvordan Java-webprogrammet kører i Safari-browseren. Navngivet som Java til OS X 2013-003 og Safari 6.0.4 (eller Safari 5.1.9 til ældre versioner af OS X), er opdateringerne tilgængelige lige nu via Software Update via  Apple-menuen. Opdateringerne kombineres til ca. 110 MB og kræver, at Safari afbrydes inden installationen, selv om en genstart ikke er nødvendig, og skal overvejes skal have opgraderinger til eksisterende software til dem, der bruger Safari og / eller Java på Mac.

Når du er installeret, finder du en ny sikkerhedsindstilling i Safari, der gør det nemmere at deaktivere Java, og giver dig også finere indstillede kontroller over, hvordan Java kører, hvilket giver adgang til plugin-modulet med fire forskellige sikkerhedsindstillinger for, hvordan og hvornår Java har lov til at løbe.

Finjustér Java-kontroller pr. Websted i Safari til Mac OS X

Første gang du besøger et websted, der forsøger at bruge Java, får du en prompt, der giver dig mulighed for at Tillade eller nægte Java-appen i at køre. Uanset hvilken valgmulighed valgt, vil webstedet, der forsøger at bruge Java, tilføjes til adgangslisten, der senere kan justeres manuelt som følger:

  • Træk menuen "Safari" og vælg "Preferences", og vælg derefter fanen "Sikkerhed"
  • Klik på "Administrer websideindstillinger" for at få adgang til det nye Java-sikkerhedspanel
  • En liste over websteder, der har forsøgt at bruge Java, vil være synlige i denne liste med en undermenu ved siden af ​​webadressen, der angiver status for Java-pluginet for den pågældende side
  • Klik på undermenuen for at ændre Java-tilladelser pr. Website: Spørg før brug, Bloker altid, Tillad, Tillad altid

Apple forklarer de fire muligheder som følger:

Spørg før du bruger : Safari præsenterer muligheden for at blokere eller Tillad Java web-plugin-modulen. Hvis en opdatering er tilgængelig for Java, leder Safari dig til at downloade den nyeste version.

Bloker altid : Safari præsenterer "Blokeret plug-in" -tekst i stedet for indholdet af Java web-plugin. Hvis du klikker på "Blokeret plugin-modul", vises muligheden for at blokere eller Tillad Java-web-plugin-modulet for den pågældende hjemmeside.
Tillad : Websites, der er indstillet til "Tillad", kan køre Java-web plug-in, så længe den installerede version af Java ikke har kendte kritiske sikkerhedsproblemer. Hvis en opdatering er tilgængelig for Java, leder Safari dig til at downloade den nyeste version.

Tillad altid : Java-plugin'en kører uden beskeder fra Safari. Denne indstilling anbefales kun til betroede websteder, der kræver Java-web-plugin-modulet, f.eks. Websteder, der kun er tilgængelige på virksomhedens intranet.

Dette er en glimrende måde at styre Java til meget specifikke behov uden at gå helt ud og deaktivere det helt i OS X. Mange brugere kræver Java for at få adgang til bankwebsites og intranet, så du kan nu effektivt whitelist disse websteder til Java-adgang, mens det nemt er blokering af resten fra at bruge plugin.

Java er ofte den primære angrebsvektor for malware og trojanske heste, der har ramt OS X, og det er derfor ret nemt at forhindre, at meget malware kommer til Mac ved at have strenge regler for Java-brug, hvilket gør denne opdatering vigtigere for alle brugere.