Frigør diskplads i Mac OS X med 5 hurtige tip

Mac løber tør for diskplads? Måske har du ikke plads til at installere en ny app, sikkerhedskopiere en enhed, kopiere nogle filer eller meget af noget? Hvis du har lav diskplads eller nogensinde har modtaget den frygtede "disk fuld" besked, når du bruger en Mac, ved du, at det kan være ret frustrerende at forsøge at frigøre lagerplads hurtigt, så du kan komme tilbage til arbejde. Men det er faktisk ikke for svært, og der er et par hurtige og nemme tips til hurtigt at frigøre plads på en Mac, så du kan komme tilbage til arbejde på ingen tid og begynde med "Din opstartsdisk er næsten fuld. Du skal gøre mere plads tilgængelig på din opstartsdisk ved at slette filer. "Fejl.

Her er fem hurtige tip til at frigøre plads på en harddisk med Mac OS X ...

1: Afslut og genstart apps

Apps som Safari, Chrome, Firefox, Photoshop, Spotify og mange andre, opretter midlertidige cache-filer, mens de er i brug. Hvis du ikke har afbrudt disse apps i lang tid, fortsætter disse cache-filer med at vokse, og de bliver normalt ikke ryddet, indtil appen er afbrudt. Du kan også slette cachefiler manuelt, men det er meget nemmere at bare genstarte dine apps og få OS til at rydde det for dig. Det er en god ide at genstarte apps fra tid til anden af ​​denne grund, især webbrowsere.

2: Håndtere Downloads Directory

Brugerdownloadsmappen er berygtet for at vokse gigantiske, når de ikke er markeret i et stykke tid, og det er ofte de nemmeste valg. Gå til din ~ / Downloads-mappe og sorter efter filstørrelse, og fjern derefter noget (alt) du ikke længere har brug for.

En god fremtidens vane til at hjælpe med at administrere downloads-mappen er dette: Når du har installeret en app, skal du slette installationsprogrammet .DMG-fil, zip-fil eller arkiv den kom fra.

3: Genstart Mac-og Installer systemopdateringer

Selvom vi sjældent genstarter vores Mac'er her, kan genstart af en Mac næsten altid frigøre en del diskplads, simpelthen fordi det spyler system caches, nogle app caches, installerer systemopdateringer og måske mere signifikant, bytter de virtuelle hukommelsesfiler og sove billedfiler. De sidstnævnte to kan vokse ganske store, hvis du sjældent genstarter en Mac. Bytte filer er grundlæggende ting, der ikke længere er aktive i hukommelsen og derefter byttet til lager på disk, og sleepimage-filen er grundlæggende en duplikering af hvad der er i den aktuelle hukommelse, så den kan hentes, når en Mac er vågnet fra søvn. Begge disse filer slettes, når en Mac genstartes, i eksemplet under disse to midlertidige filer tegnede sig kun for 21 GB diskplads, selvom det var på en Mac, der ikke var genstartet om fem måneder.

Det er en god ide at genstarte en Mac med en vis regelmæssighed, selv om det kun er en gang om måneden eller så at installere OS X-systemopdateringer, der kommer ud periodisk. Taler om systemopdateringer, hvis du har downloadet dem, men ikke har installeret dem endnu, sidder de bare med at tage diskplads på din Mac. Det kan nemt ende med at optage et par gigabyte til større systemopdateringer, og genstart vil tage sig af det spildte rum og også installere opdateringen.

4: Brug OmniDiskSweeper til at finde skjulte Space Hogs

OmniDiskSweeper er et fremragende gratis værktøj, der vil scanne din harddisk og liste alle mapper efter størrelse, hvilket gør det meget nemt at hurtigt afgøre, hvad der tager plads og hvor. Brug dette til at identificere rumgrave, når du har målrettet mod de let mistænkte, som downloads-mappen. Dette er generelt bedre for avancerede brugere, og du bør aldrig slette en fil, du er usikker på dens formål, og slet aldrig nogen systemfiler, eller du kan ødelægge Mac'en.

  • Få OmniDiskSweeper (gratis)

Vi har tidligere diskuteret det gratis OmniDiskSweeper-værktøj som en fantastisk måde at genoprette diskplads på, og der er ingen bedre tid til at bruge det, når du får den frygtede "disk fuld" advarsel.

5: Tøm papirkurven

Lyder indlysende, ikke? Det er, men det er også ret nemt at glemme at tømme papirkurven og lade det vokse og vokse, og nogle gange kan en harddisk løbe tør for plads, simpelthen fordi en masse ting blev flyttet til papirkurven, men det var faktisk ikke tømt . Hvis du på en eller anden måde aldrig har gjort det før, skal du højreklikke på papirkurven og vælge "Tøm papirkurv".

Bonus 1: Gamer? Kontroller programsupportmappen

Mappen Application Application Support er også værd at kontrollere, især hvis du har Steam installeret og spil, eller når du har spillet spil. Steam holder mange filer i ~ / Bibliotek / Application Support / Steam / og hvis du har mange Steam spil installeret, kan de vokse hurtigt. Når du har stoppet med at spille et spil, kan det være umagen værd at rydde op den mappe. Hvis du er på en Mac med en mindre harddisk, kan det endda give mening at flytte Steam-mappen til et andet drev.

Bonus 2: Tænd Finder Status Bar

Hvis du aktiverer Finder statuslinjen, kan du holde øje med ledigt diskplads, så du vil ikke blive overrasket over denne fejlmeddelelse i fremtiden. Dette er meget nemt at gøre:

  • Fra OS X Finder trækker du menuen "Vis" og vælger "Vis statuslinje"

Når som helst du leder under ca. 5-10% af din maksimale drevkapacitet, skal du begynde at lave noget husholdning. Mac'er (og alle computere generelt) kører bedst, når der er tilstrækkelig ledig plads til cache-filer og swap-disk, så mål altid at have ledig plads til rådighed.

Bonus 3: Slet apps, du ikke bruger

En anden god måde at frigøre diskplads på er at afinstallere Mac-programmer, du ikke længere bruger. Generelt er det lige så nemt at gå til / Programmer / mappe og fjerne apps, du bare ikke har brug for længere, eller du kan endda slette de apps, der er kommet fra App Store, fra Launchpad, ligesom du gør i iOS. Hvis du vil have en mere grundig tilgang til helt at slette en app og alt relateret til det, er gratis tredjepartsværktøjer som AppCleaner det, du leder efter.

Har du gode råd til at frigøre diskplads på en Mac? Lad os vide i kommentarerne!