Få systemoplysninger fra kommandolinjen i Mac OS X

Uanset hvor mange Mac du administrerer, vil der helt sikkert komme et tidspunkt, hvor du skal hente relevant systeminformation. Dette kan gøres fra den grafiske grænseflade med Apple System Profiler, men ofte skal du også trække systemdetaljer fra terminalen.

Indsamling af systemoplysninger fra kommandolinjen er afgørende for system- og netværksadministration, så næste gang du har fået adgang til en maskine via SSH, kan du helt sikkert finde ud af, hvad du behøver at vide med to nyttige kommandolinjeværktøjer. Du kan få næsten alle systemdetaljer, der kan forestilles med disse kraftfulde hjælpeprogrammer, hver er lidt anderledes, så her hvordan bruger du sw_vers-kommandoen og system_profiler-kommandoen:

Sådan får du OS X-systemversion med sw_vers

Sw_vers-kommandoen er kort og sød, den giver dig den aktuelle version af Mac OS-operativsystemet og bygger antallet af OS X, med brug og output som sådan:

$ sw_vers
ProductName: Mac OS X
ProductVersion: 10.4.9
BuildVersion: 8P2137

Sådan får du Mac Systemdetaljer med system_profiler

system_profiler er kun en kommandolinje grænseflade til Mac GUI app System Profiler (som findes i Utilities mappen i OS X). Det er meget praktisk at lære om en maskine via et netværk eller en ekstern forbindelse via SSH. Standard output vil sprænge dig med screenfulls af indhold, så det er bedst at røre gennem mere kommandoen som følger:

$ system_profiler | more

Dette giver dig mulighed for at se output fra system_profiler en skærm ad gangen, der kan navigeres med piletasterne og siden op / ned.

System_profiler-værktøjet bruges ofte bedst sammen med grep, så du kan finde specifikke oplysninger, hvad enten det er det grafikkort, der bruges på en Mac, en skærmtype, serienummer, en Mac-hastighed, en samlet installeret hukommelse, en hård fabrikant køre eller næsten alt andet.

Find systemdetaljer med uname

En anden mulighed er den nyttige uname kommando, bedst brugt med-et flag:

uname -a

Udgangen af ​​dette inkluderer OS X darwin kernel versionen, dato, xnu release, om Mac'en er 64 bit (de er alle, hvis de er nye) osv. Som sådan:

$ uname -a
Darwin Retina-MacBook-Pro.local 15.3.0 Darwin Kernel Version 15.3.0: Mon Dec 23 11:59:05 PDT 2015; root:xnu-2782.20.48~5/RELEASE_X86_64 x86_64

Brug alt, hvad værktøjet er nødvendigt for jobbet, de er alle yderst nyttige.

Hvis du leder efter oplysninger om din lufthavnstilslutning, skal du sørge for at bruge det skjulte lufthavnshjælp, der diskuteres her.