Gå tilbage til den tidligere katalog via kommandolinje

Det er nemt at tilfældigvis ændre kataloger til noget, du ikke havde til hensigt at sige (ved et uheld at trykke cd og vender hjem og dermed miste dit sted i en kompliceret mappestruktur, seep i filsystemet et eller andet sted), men heldigvis er der en kommando, der straks tager Du tilbage til den forrige mappe, uanset hvad det var. Hoppet tilbage til forudgående katalogkommando er en simpel variant på 'cd' efterfulgt af et enkelt dash (minus-symbolet), syntaxen ser ud som sådan:

cd -

Det er så simpelt, cd - tager dig til den mappe, du var i før PWD (Nuværende arbejdskatalog), og det vil også udskrive den tidligere mappe, så du ved, at du er på det rigtige sted. Du kan afprøve dig selv ved at åbne et Terminal vindue, navigere et sted i filsystemet og derefter omgående skifte mapper til et andet sted. Skriv nu bare cd - for at skifte tilbage til den forrige placering og cd - igen for at skifte tilbage til den oprindelige placering.

Du kan tænke på cd - som en slags back-knap til kommandolinjen, vil den straks hoppe tilbage til den tidligere aktuelle mappe.

Dette er ikke kun nyttigt, hvis du mistede dit sted et uheld ved kommandolinjen, men det er også meget nyttigt, hvis du arbejder i to forskellige mapper, og du vil hurtigt gå frem og tilbage mellem dem, bare fortsæt med at skrive cd - og du vil fortsætte skifte mellem de to mapper!

Denne kommandolinjepunkt fungerer i hver variant af Unix, jeg har brugt, så om du er i Mac OS X-kommandolinjen (som er baseret på BSD) eller Linux, skal du være dækket. Det virker også uanset hvor dybt det er i en mappestruktur, du er eller var, så du nemt kan skifte dit sted i filsystemet med cd - prøv det selv, du vil være begejstret for resultatet.

Dette er blot en af ​​en håndfuld vigtige ændringer directory (AKA cd) kommando tricks, som Terminal brugere skal vide, ikke gå glip af disse andre vigtige 'cd' kommandotips også.