Sådan starter du altid Mac OS X i Verbose Mode

Opstart af Mac OS X som sædvanlig viser Apple-logoet, og til sidst kommer du til at slutte på en login-skærm eller på skrivebordet. Det er attraktivt og alt, men nogle brugere foretrækker at se, hvad der foregår bag kulisserne. Det er hvad Verbose Boot Mode gør, det viser dig, hvad der virkelig sker under systemstart på en Mac, og det er fantastisk til fejlfinding, men det kan også bare være interessant at se, hvad der sker lige under MacOS- og Mac OS X-opstart behandle.

Typisk ville du, hvis du ønskede at starte i verbose mode på basis af boot, slå Command-V under opstart, hvilket bringer den velkendte hvide på sorte konsolskærmen op med en masse scrollningstekst. På den anden side kan nogle brugere foretrække at altid se den fuldstændige verbose opstartsproces på hver boot, herunder alle kernel-udvidelsesindlæsninger, detaljer og systemmeddelelser ved opstart. For at gøre det kan du justere firmwaren fra Terminal med kommandoen nvram, som vi dækker her.

Sådan tænder du altid for Booting til Mac OS X

Du skal blot udføre følgende nvram-kommando på Terminal for at aktivere verbose boot-tilstand og sæt den til 'always' (hvilket betyder, at hver systemstart er standard som standard):

sudo nvram boot-args="-v"

Deaktivering af Verbose Booting på Mac

Lige simpelt er evnen til at deaktivere verbose opstart, hvilket grundlæggende vil gøre Mac OS X boot som normalt - dette er standard boot opførsel af hver Mac:

sudo nvram boot-args=

Kontroller de nuværende nvram firmware boot opsætninger

Hvis du er nysgerrig, hvad de nuværende firmware nvram-indstillinger er, skal du skrive følgende:

nvram -p

Det vil vise dig de nuværende nvram parametre, der angiver, om noget som verbose mode eller sikker boot er aktiveret, men du vil også se nogle andre data der også, der kan virke som gibberish - til vores formål her kan du ignorere alt det og bare fokusere på boot argumenterne.

Hvad er Verbose Boot Mode på Mac?

Verbose boot-tilstand er nyttig, når du fejler din Mac, især når den bruges sammen med Mac OS X-sikker opstart. Det giver dig mulighed for at se alt, hvad din Mac gør ved systemstart, så hvis der er en fejl smidt eller noget går galt under systemstartprocessen, er det nemmere at identificere. Det er kun en opstartstilstand for tekst, men den bliver automatisk afbrudt, når Mac OS X-opstartsprocessen er gennemført nok til at komme ind i den grafiske brugergrænseflade. Sådan ser det ud til, at du roughly starter Mac OS X med verbose option enabled:

De fleste brugere behøver ikke starte boot, medmindre de er nysgerrige eller udfører nogle særdeles komplekse fejlfinding eller diagnostikopgaver på en Mac. Ikke desto mindre kan det være et interessant trick for at se, hvad der sker, og på mange måder ligner det at se på en terminalskærm eller starte en Linux-pc, da kerneoplysningerne ruller gennem under læsningsprocessen.