Hvordan kan jeg rette døde pixels på en iPod?

Elementer, du har brug for

  • iPod-kabel

  • Blød klud

  • Sharpie pen

Apple iPod er i alle dens former let den mest populære musik- og medieafspiller på planeten. Med 76.800 pixels, der udgør skærmen alene på iPod Classic-modellen, er chancerne dog gode for, at en eller to pixels har problemer. Pixelproblemer er almindelige, men normalt lette at rette. Ved at følge et par enkle trin kan de fleste skærmproblemer løses hjemme uden noget specielt udstyr.

Bestem, om pixels er døde eller bare sidder fast. Fastgjorte pixels viser stadig en slags farve, men ændres ikke med billedet. Resultatet svarer til en død pixel, hvilket gør de to vanskelige at skelne fra hinanden. En død pixel er en, der er stoppet med at aktivere og ikke udsender noget lys og ingen farve. De ser ud til at være mørke pletter på skærmen. En fast pixel viser derimod stadig farve, men sidder fast og ændres ikke. Disse vises som uændrede pletter i en farve.

Download en pixel fixer. Fastgjorte pixels kan ofte rettes med en simpel video, der hurtigt blinker flere farver på skærmen. Den hurtige blinkning vil oftere end ikke løse eventuelle fastgjorte pixels. Der er flere gratis versioner af dette program, og mange arbejder med alle iPod-modeller. (Se Ressourcer for link til et pixelfikseringsprogram.)

Find ud af, om din iPod stadig er under garanti. Hvis Apples garanti stadig dækker din enhed, løser de den gratis, og jobbet udføres ordentligt af uddannede teknikere. Når det kommer til at rette døde pixels, er dette den bedste mulighed. Hvis din iPod er uden garanti, kan du overveje at prøve følgende trin.

"Massér" eventuelle fastgjorte eller døde pixels. Nogle gange vil et lille let tryk på det berørte område af skærmen bringe en pixel tilbage til livet. Dette gøres ved først at beskytte skærmen med en blød klud, der ikke ridser den. Noter derefter, hvor de ikke-fungerende pixels er, og sluk for iPod, så skærmen er slukket. Brug en stump ende af en Sharpie-pen, viskelæderenden af ​​en blyant eller et lignende værktøj, og tryk forsigtigt på den svækkede pixel. Vær blid; for meget tryk kan faktisk beskadige skærmen yderligere. Når dette er gjort, skal du tænde iPod'en igen for at se, om den fungerede. Hvis pixels ikke er rettet på dette punkt, kan de blive beskadiget permanent.

Udskiftning af skærmen er den sidste udvej. Hvis du har prøvet ovenstående trin og ikke har fået nogen succes, er skærmen sandsynligvis beskadiget for godt. Den eneste måde at reparere det på er muligvis at udskifte skærmen helt. Dette kan gøres derhjemme, hvis du har det godt med elektronikreparationer. Husk, at demontering af enheden kan medføre alvorligere problemer end en død pixel eller to. Hvis du ikke har det godt med at udføre udskiftningen selv, kan du overveje at kontakte en service- og reparationstekniker.

Tips

Inden du forsøger at reparere den alene, skal du altid kontrollere, om din iPod stadig er dækket af garantien.

Advarsler

Vær forsigtig, når du masserer en død pixel. For meget tryk kan ridse overfladen, dræbe flere pixels og endda knække skærmen.