Sådan udlægges en bog i Scribus

Scribus er desktop-publiceringssoftware designet til Linux-desktops. Dens funktionalitet svarer til mere kendte desktop publishing-applikationer fra udgivere som Quark og Adobe. Scribus er open source, hvilket betyder, at der ikke kræves nogen licens til at bruge eller reproducere softwaren. Det er i stand til at producere layout til bøger, pjecer, plakater, magasiner og meget mere. Scribus forbedres med input og kodning af sine brugere. Det er gratis at downloade og bruge til private og kommercielle formål.

Trin 1

Installer Scribus på din computer. Start programmet.

Trin 2

Klik på "Filer> Ny", og vælg "Dobbeltsidet" layout i menuen. Sørg for, at "Portræt" -retning er valgt, og vælg "Brugerdefineret" som sidestørrelse. Indtast sidestørrelsen i millimeter i boksene "Bredde" og "Højde" til højre på menuskærmen.

Trin 3

Indtast sidens margener for bogen i felterne nederst til venstre i menuen. Al vigtig tekst og billeder skal indsættes inden for sidemargenerne. Alt uden for margenerne betragtes som udluftningsområdet. Udluftningsområdet er, hvor dekorativ grafik og markører kan strække sig til kanten af ​​indbindingen.

Trin 4

Marker afkrydsningsfeltet ud for "Automatiske tekstrammer", og indtast det ønskede antal kolonner med tekst pr. Side. Klik på "OK".

Trin 5

Dobbeltklik på den første tekstkolonne for at kopiere og indsætte brødtekst fra enhver tekstbehandler. Tekst flyder over på den næste tilgængelige kolonne eller side. Hvis du vil tilføje billeder, skal du vælge værktøjet Billedramme fra værktøjspaletten og klikke og trække markøren for at oprette en pladsholder til billedet. Dobbeltklik på rammen pladsholder for at slippe et billede fra en fil.

Gem layoutet som et dokument eller en skabelon ved hjælp af den relevante valgmulighed "Gem som" i menuen Filer.