Sådan ændres søgemaskinen i Safari til Mac OS X

Mac-brugere, der favoriserer Safari-browseren som deres primære middel til webadgang i Mac OS X, kan finde det nyttigt at skifte søgemaskinen som brugt som standard i Safari. Dette bestemmer hvilket websøgningsværktøj der bruges via URL-adresselinjen og andre steder i Safari.

Safari giver dig mulighed for at vælge mellem de fire store websøgemotorvalg, der skal bruges som standard i søgemaskinen i Safari, herunder Google, Bing, Yahoo og DuckDuckGo. Hver af dem er gode valg, der har en række fordele. Selvfølgelig er Google standard, men nogle brugere foretrækker DuckDuckGo eller Bing, eller endog Yahoo. Mac-brugere kan ændre standard søgemaskinen i Safari til enhver tid, som denne vejledning viser.

Ændring af standardsøgemaskinen i Safari i Mac OS X

Indstilling af standardsøgemaskinen i Safari til Mac OS er mulig i alle versioner. Sådan kan du hurtigt gøre det:

 1. Åbn Safari, hvis du ikke er der endnu, og træk derefter menuen "Safari" og vælg "Preferences"
 2. Gå til fanen "Søg" * og vælg den søgemaskine, du ønsker at bruge fra rullemenuen "Søgemaskine":
  • Google
  • Yahoo
  • Bing
  • DuckDuckGo

 3. Luk ud af indstillinger træder justeringen til standard søgemaskine i kraft straks

* Bemærk, at ovenstående instruktioner er for moderne versioner af Safari i Mac OS X, vil ældre versioner af Safari i Mac OS X finde evnen til at ændre søgemaskinen under fanen 'Generelt'

Hver søgemaskine har sine egne styrker og fordele, men i sidste ende er det op til brugerens præference at bestemme hvilken søgemaskine der skal bruges som standardvalg. For mig personligt kan jeg godt lide og foretrække Google, hvilket også sandsynligvis er det mest populære valg, men mange brugere kan lide de belønninger og resultater, der tilbydes af Bing, og nogle vælger privatlivets fred for DuckDuckGo. Det, du bruger til at søge på nettet, er virkelig en sag af personlig præference, og der er lidt skade ved at prøve hver enkelt til at bestemme, hvilken du bedst kan lide.

Når søgemaskinen er blevet ændret til din websøgning efter eget valg, kan du straks kontrollere eller teste den nye søgning ved hjælp af en af ​​Safari-websøgningsfunktionerne, hvad enten der søges fra adresselinjen, højreklikmenuen, fra Finder, TextEdit, Preview og andre Mac-apps eller Spotlight.

Foretag ændringen, der passer til din søgeindstilling, bør være særlig nyttig for brugere, der har valgt Safari som deres standardwebbrowser i Mac OS X, da det overføres til hver af de førnævnte søgemuligheder fra Safari og andre steder i Mac-operativsystemet.

Hvis du er forvirret eller bare vil se præcis, hvordan dette virker, viser den korte video nedenfor, hvor hurtigt og nemt det er at ændre standardwebsøgningsindstillingen i Safari på Mac:

Af den måde, nu hvor du har skiftet websøgningsværktøjet i Safari på Mac, kan du muligvis udføre samme søgemaskineændring på Safari i iOS, hvilket også er lige så nemt.

Fejlfinding: Hvorfor ændrede standard søgemaskinen sig selv i Safari?

Safari bør ikke ændre søgemaskinen, som applikationen bruger på egen hånd.

Hvis du opdager, at din standardwebsøgemaskine ændret sig i Safari på Mac, især hvis søgemaskinen blev ændret til en junk no-name-websøgningstjeneste, der er tung på annoncer og junk-resultater, har du muligvis installeret adware på Mac, der gjorde den ændring af søgemaskinen.

Hvis du befinder dig i den lidt usædvanlige situation, kan du bruge et gratis værktøj som MalwareBytes Anti-Malware til at scanne Mac til adware og malware, som måske har ændret dit søgemaskine valg uden din tilladelse. Dette er en temmelig sjælden omstændighed, men det kan ske, og hvis Safari pludselig har startet at ændre standardwebsiden og standard søgemaskinen til uønskede tjenester, er det to fremtrædende indikatorer for en sådan situation.

En anden teoretisk situation, hvor Safari kan ændre sin søgemaskine tilsyneladende ud af ingenting, er, hvis en bestemt browser plugin eller -udvidelse blev installeret, eller hvis en brugerdefineret søgning blev indstillet, men Safari-præferencer blev nulstillet. Du kan nemt fjerne og deaktivere udvidelser og plugins i Safari via appens præferencer.