Sådan skriver du annulleringsbreve til en mobiltelefonkontrakt

For at kunne opsige en mobiltelefonkontrakt skal du give virksomheden formel varsel. Normalt kan du gøre dette via telefon. Det er dog klogt at følge dette telefonopkald med et brev, der registrerer anmodningen og beviser den dato, du anmodede om aflysningen. For at få den største effekt skal du holde dit annulleringsbrev kort og til det punkt.

Trin 1

Læg brevet korrekt ud. Dit navn og adresse skal være på venstre side af brevet, med firmaets navn og adresse til højre.

Trin 2

Adresser brevet til den korrekte afdeling. Nogle har muligvis en dedikeret afbestillingsafdeling, men for de fleste bør brevet adresseres til kundeserviceafdelingen. "Af hensyn til [Navn på tjenesteudbyder] Kundeserviceafdelingen" er tilstrækkelig.

Trin 3

Informer virksomheden om dine intentioner. Du behøver ikke oplyse, hvorfor du annullerer, så "Jeg skriver for formelt at anmode om annullering af min mobilkontrakt." er normalt tilstrækkelig. Husk at være klar over nøjagtigt, hvilke tjenester du ønsker at annullere.

Trin 4

Giv yderligere oplysninger. For eksempel, hvis du skal tilbagebetales, "Det er min forståelse, at når jeg annullerer denne service, vil jeg blive krediteret med ....". Det kan også være nødvendigt at give en opsigelsesfrist. For de fleste mobiltelefonkontrakter er dette en måned. Angiv den dato, du ønsker, at tjenesten skal stoppe med at blive skrevet fuldt ud, for at undgå forvirring.

Trin 5

Vedlæg alle andre relevante oplysninger, såsom dit kontonummer og telefonnummer. Hvis du tog din kontrakt ud via en tredjepart, har du muligvis fået et referencenummer, der hjælper dit mobilfirma med at finde dine kontraktoplysninger. Hvis dette er tilfældet, skal du også vedlægge dette.

Trin 6

Afslut brevet høfligt med tak og underskriv. "Jeg ser frem til at høre fra dig" eller "Tak på forhånd" bruges begge ofte til at afslutte denne type bogstaver.

Send det registrerede brev til virksomhedens annullerings- eller kundeserviceafdeling. Sørg for at beholde kvitteringen, som hjælper dig, hvis der opstår en tvist. Hvis du bliver bedt om at sende udstyr, som f.eks. Telefoner eller tilbehør, tilbage, skal du sikre dig, at det er korrekt forsikret og fuldt sporet. Nogle virksomheder sætter muligvis en frist på afkastet. F.eks. Kræver AT&T udstyret inden for 30 dage, ellers bliver din konto debiteret udstyrets værdi.