Sådan diagnosticeres og repareres problemer med LCD-baggrundsbelysning på skrivebordet

LCD-skærmen (Liquid Crystal Display), der opretter forbindelse til din stationære computer, drives af et omformerkort og en kold katodebaglyspære, der skinner et lys gennem et ark plastik for at vise billeder på skærmen. Hvis din LCD-skærm ikke længere viser billeder, skyldes problemet sandsynligvis, at baggrundslyspæren brænder ud. Du kan reparere skærmen ved at fjerne kabinettet manuelt og udskifte den udbrændte pære.

Trin 1

Tænd computeren, og vent, indtil der skal vises et billede på din LCD-skærm. Se direkte ind i skærmen fra en afstand på ca. 1 tomme. Kop dine hænder rundt om dit ansigt for at blokere lyset i rummet og få et klarere overblik over LCD-skærmen. Kontroller, om der er et svagt lys synligt på skærmen, hvilket vil indikere, at den kolde katode-baggrundsbelysning er slukket, eller slet ikke noget billede, hvilket indikerer et andet problem.

Trin 2

Tjek manualen, der fulgte med din desktop LCD-skærm, eller gå til producentens websted, og find den model af kold katodepære, som skærmen bruger som baggrundsbelysning. Køb en tilsvarende erstatningspære.

Trin 3

Sluk for computeren, og fjern derefter skærmkablet fra porten på bagsiden af ​​computerkassen. Frakobl skærmstativet fra skærmen enten ved at trække plastlåsene ud eller ved at fjerne skruerne, der holder det til skærmens kabinet.

Trin 4

Læg skærmen med forsiden nedad på en stabil arbejdsflade såsom et skrivebord eller et bord. Tag skruerne ud langs kanterne af skærmens kabinet, og læg dem til side. Løft bagsiden af ​​skærmkassen ud af skærmen, og læg den til side. Kontroller, om din model af LCD-skærm har baggrundsbelysningen direkte eksponeret i den nederste ende af skærmen, eller om den er skjult bag et andet stykke plast eller metal.

Trin 5

Fjern skruerne, der holder plast- eller metalstykket over pæren, hvis der er en, og sæt stykket til side. Kontroller, om din skærmmodel holder pæren i et plastikhus, eller om den er loddet direkte på metallet. Brug et loddeværktøj til at fjerne loddet, eller brug i stedet et roterende skæreværktøj til at skære i det klare plastikhus omkring pæren, hvis det er inde i en kasse.

Trin 6

Skub den nye pære ind i det åbne sted på skærmen, og lod den enten på plads, eller brug et stykke tape til at dække over åbningen, du har lavet på plastikhuset med det roterende skæreværktøj. Sæt metal- eller plastdækslet på igen, hvis der var en, og sæt skruerne i igen. Sæt kabinettet tilbage på skærmen, og sæt skruerne i igen.

Sæt stativet tilbage på skærmen, og tilslut det derefter igen til din stationære computer. Tænd computeren, og vent på, at der vises et billede på skærmen for at sikre, at baggrundslyspæren er installeret korrekt.