Sådan kontrolleres Bluetooth-tastaturets batteriniveauer fra kommandolinjen på Mac OS X

Har du nogensinde brug for fjernbetjening af batteriniveauet for et Bluetooth-tastatur, der er tilsluttet en Mac? Eller måske er du bare en tung Terminal-bruger og ønskede at se den aktuelle batterilevetid på et trådløst tastatur uden at skulle forlade kommandolinjen? Du kan nemt gøre det via Terminal på enten en fjernbetjent eller lokal Mac.

Det skal nævnes, at de fleste Mac-brugere bedst serveres, kontrollerer deres vedhæftede Bluetooth-enheder batteriniveauer direkte fra Bluetooth-menuen, men avancerede brugere kan finde denne kommandolinje tilgang til at være tiltalende, selvom det kun er tilfældet med specifikke brug.

Brug følgende kommandosyntax til at hente batteriniveauet for ethvert Bluetooth-tastatur, der er tilsluttet en Mac, du vil muligvis kopiere og indsætte det som vist for at få en præcis syntaks. Som normalt med terminalkommandoer skal du være sikker på, at hele kommandostrengen er trykt på en enkelt linje:

ioreg -c AppleBluetoothHIDKeyboard |grep '"BatteryPercent" ='

Udførelse af kommandoen returnerer output, der ser noget ud som følgende:

$ ioreg -c AppleBluetoothHIDKeyboard |grep '"BatteryPercent" ='
"BatteryPercent" = 12

I dette eksempel er "12" den resterende procentdel af Bluetooth-enhedens batteri.

Hvis du har lyst til det, kan du dobbelttjekke nøjagtigheden ved at kigge på det resterende menupunkt for det tilbageværende Bluetooth-batteri til den pågældende enhed:

Dette fungerer godt til lokale og fjerntliggende tilsluttede Mac'er via SSH, så der er mange anvendelser til denne kommando.

At have en række citater er nødvendig for at undgå en masse unødvendig output, der returneres af ioreg. Ja, du kunne passere grep og ioreg output gennem awk for at få renere resultater, men vi sigter mod at holde det nemt her. Ikke desto mindre, hvis du vil eksperimentere dig selv, kan du prøve med følgende ioreg:

ioreg -c AppleBluetoothHIDKeyboard |grep BatteryPercent

Eller for at hente bredere batterioplysninger:

ioreg -c AppleBluetoothHIDKeyboard |grep Battery

Lad os vide i kommentarerne, hvis du har ideer eller find andre nyttige tricks med denne kommando.