Sådan konverteres en tekstfil til en talet lydfil via kommandolinje

Ved hjælp af Mac OS X Tekst til Taleværktøjer kan vi konvertere enhver .RTF eller .TXT-fil til en talet lydfil, som derefter kan overføres til din iPod eller iPhone til senere lytte.

Opdatering: Der er en nemmere måde at lave en tekst på til lydfilkonvertering ved hjælp af menuen OS X Services. Det resulterende talede lydspor går direkte ind i iTunes. Det kan være, at du først vil prøve det, hvis du ikke foretrækker den kommandolinjemetode, vi dækker her.


Kommandoen format til at konvertere et tekstdokument til en m4a lydfil er som følger:

say -o output.m4a -f /path/to/file.txt

Standard output vil være i Terminalens nuværende arbejdskatalog (normalt dit hjem), men du kan angive det for at gå andre steder, hvis du vil. Her er et eksempel, hvor udgangen går til skrivebordet og inputfilen kommer fra en dokumentmappe:

say -o ~/Desktop/textaudio.m4a -f ~/Documents/HugeDocumentNobodyWantsToRead.txt

Hvis du vil bruge en tekstfil, der er begravet dybt et sted på din Mac, skal du huske at du kan trække og slippe ikonet i Terminal for at vise det hele stien.

Lydfilen er i M4A-format og læses, uanset hvad din nuværende standard-tekst-til-tale-stemme er. Hvis du hellere vil have en mp3-fil, skal du bare bruge iTunes til at konvertere m4a til mp3, og du kan altid ændre stemmen med -v-flag eller ved at indstille standarden til noget andet.

Opdatering: Hvis du har problemer, prøv at bruge en teksttekst .txt-fil som input-dokument.