Sådan stoppes botangreb

En "bot" er et lille computerprogram, der kan kapre dit websted eller inficere din computer. Bots bruges til at spam webstedskommentarer og kontaktformularer med reklame, eller til at tage kontrol over din computer til minedrift efter data. Bots tager også kontrol over computernetværk og bruger dem til at sprede bot til alle computere, der er forbundet til netværket. Det er vanskeligt at beskytte din computer mod alle mulige botangreb, men du kan tage nogle fornuftige foranstaltninger for at stoppe de fleste botangreb.

Trin 1

Installer et "CAPTCHA" -skript for at forhindre, at bots spammer websidesider og kontaktformularer. Naviger til et gratis CAPTCHA-scriptwebsted, såsom Captcha.net, Secure Image på phpcaptcha.org eller ReCAPTCHA by Google (google.com/recaptcha/). Klik på linket "Download" eller "Install" for at oprette de nøgler, der er nødvendige for at installere et CAPTCHA-script på dit websted.

Trin 2

Beskyt din computer derhjemme eller på et netværk mod botangreb ved at installere og aktivere sikkerhedssoftware. Installer anti-virus, anti-adware og en firewall på din computer og dit netværk. Vælg det højeste sikkerhedsniveau, der er tilgængeligt for din firewall, og opdater din computers sikkerhedssoftware regelmæssigt.

Trin 3

Aktivér den anti-spam-beskyttelse, der tilbydes af din e-mail-vært. Vælg det højeste sikkerhedsfilter for at beskytte din e-mail mod spam, der kan indeholde links til bot-scripts. Føj e-mail-adresser for mistanke om spam til din liste over blokerede afsendere, hvis en spam-e-mail kommer igennem filteret.

Trin 4

Undgå ekstern adgang til din computer via porte, såsom Internet Relay Chats (IRC) og filoverførselsprotokoller (FTP) ved at slukke for disse porte, når de ikke er i brug. Klik på "Kontrolpanel" og vælg derefter "Tjenester". Klik på den tjeneste, du vil deaktivere, klik på "Startup", og vælg derefter "Deaktiver" for at deaktivere tjenesten.

Download og installer værktøjet til fjernelse af skadelig software fra Microsoft, hvis dit computers operativsystem er Windows-baseret. Gå til Microsoft.com/security/pc-security/malware-removal.aspx, og klik på downloadlinket. Kør softwaren regelmæssigt for at finde og eliminere bots, der kan inficere din computer.