Hvordan kommer jeg tilbage til min computer, når den ikke genkender min adgangskode?

Intet får en computers ejers blod til at køle hurtigere end at prøve at logge ind på deres Windows-brugerkonto og modtage den frygtede besked: "forkert kodeord." Adgangskoder til brugerkonti er desværre meget sårbare. Når en anden har adgang til din brugerkonto, kan de nemt ændre din adgangskode og låse dig ude. Du kan også låse dig ude ved at indstille eller huske adgangskoden forkert. Der er dog flere måder at genindtaste din computer uden brugeradgangskoden.

Sikker tilstand bagdør

For brugere af Windows 98/2000 / XP er der en praktisk "bagdør" til at rydde og nulstille enhver adgangskode til en brugerkonto. Genstart computeren, og tryk på "F8" -tasten, når den tændes. Dette åbner listen over opstartsindstillinger, som inkluderer valg af fejlsikret tilstand. Klik på Sikker tilstand. Sikker tilstand indlæser Windows minus nogle drivere og adgangskodeprogrammet. Når dit Safe Mode-skrivebord er indlæst, skal du gå til Kontrolpanel / brugerkonti og rydde adgangskoden fra administratorkontoen. Gem denne ændring, og genstart maskinen. Under normal tilstand nu, gå tilbage til brugerkonti og indstil en ny adgangskode

Vista og Windows 7

Vista og Windows 7 tilbyder ingen nem Safe Mode bagdør. Realisere Safe Mode bagdør trick kompromitteret brugersikkerhed, Microsoft fjernede det fra sin nye produktlinje. I stedet skal du have fremsynet for at oprette en disk til nulstilling af adgangskode på et diskettedrev eller et USB-flashdrev. Du kan ikke bruge en CD-disk til denne metode. Dette er den eneste måde at nulstille et Vista / Win 7-kodeord uden at ty til geninstallation af operativsystemet. Microsoft anbefaler, at du opretter denne disk til nulstilling af adgangskode, når du konfigurerer din nye computer, eller når du har oprettet en ny adgangskode.

Password Hacking Tools

Værktøjer og andre metoder er tilgængelige online til hacking eller ødelæggelse af adgangskoder til Windows-operativsystemer, men de anbefales normalt ikke af Microsoft eller computerprofessionelle. At håndtere disse ofte skæve softwaredistributører kan udsætte dig for sikkerhedsrisici, herunder den meget stærke mulighed for katastrofal infektion. Nogle af disse "løsninger" -metoder er også ret komplekse og kan forårsage yderligere beskadigelse af dit operativsystem. Vær yderst forsigtig, hvis du vælger at prøve disse hacks.

Andre kontohavere

Hvis du har mistet din adgangskod til din brugerkonto, kan det være muligt at få adgang, hvis du har en anden bruger registreret på din computer, hvis adgangskode fungerer. Lad den anden bruger logge på og få dig til kontrolpanelet, så du kan nulstille din adgangskode. Denne mulige løsning fungerer dog kun, hvis den anden kontobruger har administratorrettigheder: Brugerkonti med begrænset eller "gæst" -adgang kan ikke ændre nogen administratorindstillinger.

Hack adgangskode

Hvis du for nylig har ændret din adgangskode, og nu din indtastning ikke virker, er det højst sandsynligt, at du simpelthen ikke skriver de samme bogstaver eller tal, som du indtastede i det nye kodeord. Dette sker ofte: fordi adgangskoden er maskeret med prikker, når den indtastes, er folk ikke opmærksomme på, at caps lock var aktiveret, da de indtastede den nye adgangskode. Prøv at genindtaste adgangskoden med store og små bokstaver, og prøv endda at bruge de første ord i en sætning. Hvis din adgangskode var en sætning, så prøv at huske, om du har indtastet den med mellemrum eller uden. Prøv almindelige stavefejl i dit kodeord, hvis du transponerede bogstaver eller ramte en forkert nøgle i nærheden.