Sådan konverteres en MP3 til en CDG

Elementer, du har brug for

  • MP3-fil (* .mp3)

  • Konverteringsprogram

MP3 (MPEG-1 Audio Layer 3) er et digitalt lydkodningsformat, der bruger en form for tabt datakomprimering. Det er et standard lydformat til lydlagring og digital lydkomprimering til overførsel og afspilning af musik på digitale lydafspillere. Compact Disc plus Graphics (CDG) er det mest populære filformat til karaoke-diske. Disse filer indeholder standard lydspor sammen med grafik (billeder og sangtekster) skrevet i afsnittet "underkanal" på hvert spor. For at konvertere en MP3-fil til CDG skal der bruges et konverteringsprogram. Mange af disse er tilgængelige online som gratis prøveversion downloads.

Konvertering med Karaoke CD + G Creator

Download og installer Karaoke CD + G Creator (Se ressourcer).

Kør konverteringsprogrammet på skrivebordet. Vælg "File" og derefter "Add File" fra den øverste menulinje. Vælg en MP3-lydfil til konvertering. Klik på "Tilføj".

Klik på fanen "Indstillinger". Klik på "Gennemse" i feltet "Output". Vælg en måldestination for den konverterede CDG-fil. Klik på "OK".

Klik på knappen "Konverter" øverst i hovedvinduet. Klik på afkrydsningsfeltet "Brænd CD", hvis det ønskes. Indsæt en tom lyd-cd i computeren, hvis den brænder. Klik på knappen "Konverter" igen for at starte konverteringsprocessen.

Konvertering med PowerKaraoke Plus 1.2.28a

Download og installer PowerKaraoke Plus 1.2.28a (se ressourcer).

Kør konverteringsprogrammet på skrivebordet. Vælg "File" og derefter "Open" i den øverste menulinje. Vælg en MP3-lydfil til konvertering. Klik på "Åbn".

Vælg "File" og derefter "Save As" fra den øverste menulinje. Vælg "CDG (CD + G)" i feltet "Filtype". Vælg en måldestination for den nyligt konverterede CDG-fil.

Klik på knappen "Gem" for at konvertere MP3-filen til CDG.