Anvend billedjusteringer til andre fotos på Mac med Copy & Paste

Hvis du har brugt et stykke tid til at justere et billede efter din smag i Photos app til Mac, kan du nemt anvende disse billedjusteringer og redigeringer til andre billeder i Photos app.

Dette opnås ved hjælp af en praktisk, men lidt kendt kopi og indsæt justeringsevne, og det er ret nemt at bruge.


Væsentligt hvad du laver er at justere et billede, og så kopierer du disse justeringer (men ikke billedet) og anvender dem på et andet billede. Sådan fungerer det i Photos app til macOS og Mac OS X, ved hjælp af samme kopi og indsæt genveje, du allerede er bekendt med.

Kopier og indsæt fotojusteringer på Mac

  1. Åbn Photos app på Mac, hvis du ikke allerede har gjort det
  2. Dobbeltklik på et hvilket som helst billede og vælg "Rediger" som sædvanlig, og foretag derefter justeringer på det billede som du typisk ville (justeringer til lysstyrke, farve, skarphed, vignet osv.)
  3. Når du er tilfreds med billedjusteringerne, skal du gå til menuen "Billede" og vælge "Kopier indstillinger"
  4. Gå nu tilbage til den primære Photos app browser, og åbn et andet billede, og vælg derefter "Rediger" igen for det nye billede
  5. Gå til menuen "Billede" igen, denne gang vælger du "Indsæt indstillinger"
  6. Billedjusteringer foretaget i de tidligere billedredigeringer anvendes nu på billedet
  7. Gentag for yderligere billeder, hvis det ønskes

Dette giver en rigtig god måde at anvende bulkbilledfarvekorrektioner og andre fine billedjusteringer på mange billeder.

Videoen nedenfor viser kopiering af billedjusteringer og indsætning af de samme justeringer til et andet billede. I dette tilfælde kopieres bestemte sorte og hvide billedindstillinger og applikeres med indsætningen:

I øjeblikket er der ingen evne i Photos app til at vælge flere billeder og indsætte justeringer på tværs af dem, men måske vil en fremtidig version også aktivere det.

Det kan du finde ud af, at dette er særlig nyttigt, når du har aktiveret yderligere avancerede indstillinger for fotoredigering på Mac, da du så hurtigt kan anvende disse valgfrie billedjusteringer til mange billeder.

Jeg bruger dette ofte, når du anvender en vignet til billeder i Photos app, da vignetjusteringen har tendens til at være en generisk nok tilpasning, at det ser godt ud på næsten ethvert billede, hvor du vil bruge en til at tegne fokus til midten.