Hvordan nummererer jeg sekventielt poster i en adgangsforespørgsel?

Hvis du opretter en Access-forespørgsel på en tabel, der ikke har fortløbende numre, kan du tilføje dem til forespørgslen manuelt ved hjælp af funktionen "Dcount ()". Funktionen Dcount bruger række nummeret og føjer det til forespørgslen, så du kan bestille og liste resultaterne i dine Microsoft Access-rapporter og websider. Funktionen Dcount tilføjes i forespørgselsdesignvisningen, så der kræves en begrænset mængde kode fra programmøren.

Åbn Microsoft Access, og indlæs databasen med den forespørgsel, du vil redigere. Klik på ikonet "Forespørgsler" i hovedmenuen for at åbne en liste over forespørgsler, der er programmeret i databasen.

Højreklik på den forespørgsel, du vil redigere, og vælg "Designvisning". Dette åbner forespørgselseditoren i designvisningen, så du kan se de valgte tabeller og felter.

Indtast et nyt felt på listen nederst på skærmen. Brug følgende kode til at tilføje et løbenummer til forespørgselsresultaterne:

DCount ("id", "myTable", "id <=" & [id]) AS Counter

Udskift "myTable" med navnet på den tabel, der bruges i forespørgslen.

Gem forespørgslen, og luk designfremviseren. Dobbeltklik på forespørgselsnavnet, som kører det i stedet for at åbne det til design. Du vil nu se et nyt felt kaldet "Tæller", der viser et løbenummer for hver række.