Sådan aktiveres Flash plugin til bestemte websteder kun i Safari til Mac OS X

Safari giver nu finjusterede kontroller over, hvilke websteder der kan bruge hvilke browser plugins, og der er få bedre anvendelser til en sådan funktion end at selektivt begrænse Adobe Flash Player-pluginet til kun at blive aktiveret til specifikt godkendte websteder.

Dybest set betyder det, at du kan have Flash-afspilleren installeret på din Mac, men blokeret for din bredere weboplevelse, mens du stadig er tilladt på et par udvalgte websteder, som du har tillid til plugin'en til at køre på. Dette fungerer som et helt fornuftigt alternativ til at afinstallere pluginet i det hele, og det er nemt at konfigurere for alle hjemmesider og selektive websteder i Safari til Mac OS X:

Selektivt aktivering af Flash i Safari på Mac

 1. Åbn Safari, og gå derefter til "Indstillinger", der er tilgængelig fra Safari-menuen
 2. Vælg fanen "Sikkerhed" og se efter "Internet plug-ins", og klik derefter på knappen "Administrer webstedindstillinger ..."
 3. Vælg "Adobe Flash Player" fra venstre side for at hente en liste over websteder, der har brugt eller forsøgt at bruge Flash plug-in
 4. Træk menuen ved siden af ​​hver webadresse for at finjustere Flash for den pågældende hjemmeside ved at vælge en af ​​fem muligheder:
  • Spørg - Safari vil bede om tilladelse til at køre Flash, hvis det opstår
  • Bloker - blokerer alle Flash for at webstedet automatisk skal indlæses. Dette er i det væsentlige som Click-to-Play og kan overstyres ved at vælge et Flash-objekt og vælge at løbe
  • Tillad - Flash vil altid køre, når der opstår for den pågældende hjemmeside
  • Tillad altid - Flash vil altid køre, når det opstår for bestemte websteder, selvom Flash-plugin er blevet deaktiveret på grund af at være forældet eller usikkert
  • Kør i usikret tilstand - anbefales ikke, tilsidesætter eventuelle sikkerhedspræferencer i Safari for at give Flash gratis regeringstid til at køre
 5. Valgfrit men anbefalet er at justere en universel indstilling for alle websteder nederst på panelet ved at trække ned i menuen ved siden af ​​"Når du besøger andre websteder:" - De fem tilgængelige indstillinger er de samme som ovenfor. Generelt er enten "Ask" eller "Block" de sikreste universelle muligheder, der skal bruges, men brugerindstillinger varierer

Denne type finjustering af Flash-plugin bruges til at kræve tredjepartsudvidelser eller værktøjer som ClickToFlash, men nu er funktionen bygget direkte i Safari-indstillinger og kræver ikke længere nogen udvidelse eller plugin. Brugere, der har selektivt det aktiverede Java-plugin før, finder dette, er nu en del af det samme generelle sikkerhedsindstillingspanel.

Mine foretrukne præferencer er at have Flash Player indstillet til "Bloker" for alle websteder, og kun selektivt tilladt på websteder, jeg godkender. Dette har også en bivirkning, der fungerer som en annonceblokker for Safari (minus det specifikke plugin) for mange animerede bannere og videoer, selvom diskret stationære annoncer stadig kommer igennem.

Også bemærkelsesværdige med nye versioner af Safari er, hvordan ældre versioner af plugins, som Flash Player, automatisk deaktiveres, hvis de viser sig at indeholde kendte sikkerhedsproblemer. Dette sker automatisk, medmindre brugeren angiver andet med "Allow Always" eller "Run in Unsafe Mode" mulighederne beskrevet tidligere. Det anbefales stærkt ikke at tilsidesætte disse indstillinger, da det kan forhindre en række potentielle sikkerhedsproblemer. Når det er muligt, er det bedste ved at opdatere Flash Player til den nyeste version af plugin'en i stedet.

Ja, dette virker med alle andre plugins, men Flash er let den mest hadede / elskede og generelt kontroversielle, og dermed vægten.