Sådan åbnes Winmail.dat Vedhæftede filer på Mac OS X

Mange Mac Mail-brugere, der sender og modtager e-mails med deres Windows-modparter ved hjælp af en mailklient som Outlook eller Microsoft Exchange, opdager en "winmail.dat" -fil, der er vedhæftet disse e-mails. Hvis du forsøger at åbne en winmail.dat-fil på Mac OS X, finder du normalt, at der ikke er noget tilgængeligt for at åbne vedhæftet fil, eller det indeholder ofte gibberish og er ulæseligt.

Vi viser dig flere måder Mac-brugere kan åbne winmail.dat-filer, der er vedhæftet e-mails. Vi vil også forklare, hvad en winmail.dat-fil er, og hvor de kommer fra.

Hvad er en Winmail.dat fil?

Winmail.dat-filer genereres af Microsoft Exchange og Microsoft Outlook. Mac-brugere finder typisk dem, der ankommer i e-mails, der sendes fra Windows-verdenen og åbnes i Mail-appen, og winmail.dat-filerne kan være en af ​​to ting; rig tekstformatering til en e-mail (f.eks. fed skrift eller en stiliseret HTML-e-mail-underskrift, et vcard) og mindre ofte kan de være en egentlig e-mail-vedhæftningsfil, som fejlagtigt er identificeret som winmail.dat, men er faktisk en Word-dokument, kalenderindbydelse, Excel-regneark, RTF-fil eller en anden legitim filtype, der er knyttet til meddelelsen.

3 måder at åbne Winmail.dat filer på en Mac

Husk, om winmail.dat-filen er simpelthen en rigtig tekstversion (TNEF) af den email, der er modtaget, er der ringe grund til at åbne den, da det simpelthen ville være en stiliseret version af den email, du allerede har modtaget ( meget ligesom forskellen mellem TXT vs RTF-filer). Faktisk fortæller Apple dig faktisk at ignorere winmail.dat-filer fuldstændigt, hvis de ankommer i Mail-appen, hvilket ofte er retfærdigt rådgivning, men i nogle situationer er winmail.dat-filen en egentlig e-mail-vedhæftning, der er blevet fejlagtiggjort og derfor skal åbnes. Fordi det kan være svært at kende forskellen mellem de to forinden, er det vigtigt at kende intentionen om e-mail-afsenderen, hvis det bare er en afslappet besked med en lille winmail.dat-fil, der vedhæftes, kan den normalt ignoreres, mens hvis Afsenderen henviser til et vedhæftet dokument, der har vist sig som en winmail.dat-fil i stedet for hvad de refererer til, vil du sandsynligvis gerne prøve at åbne den.

Der er flere måder at åbne og få adgang til winmail.dat-filer i Mac OS X, vi dækker tre af dem; den ene involverer et relabeling trick, en anden bruger en applikation, og en anden ved hjælp af en webmail klient

Metode 1: Gem filen Winmail.dat som den ønskede filtype

Ofte er den nemmeste måde at åbne en winmail.dat-fil i Mac OS X på at gemme filen og relabel filen som den påtænkte filtype. Hvis du f.eks. Får en email fra en Outlook-bruger i Windows, der siger "vedhæftet er Microsoft Word-dokumentets import", så ved du, at det skal være en .doc eller .docx og kan behandles i overensstemmelse hermed. Sørg for, at du har funktionen til udvidelse af filfiludvidelser i Mac OS X for at få de bedste resultater.

  1. Åbn e-mail-beskeden, der indeholder filen winmail.dat i Mail for Mac
  2. Højreklik (eller Control + Click) på filen winmail.dat, der er indeholdt i meddelelsen, og vælg "Save Attachment"
  3. I dialogboksen gemme skal du fjerne datatypen og erstatte den med den ønskede filtype (f.eks. .rtf, .docx eller .pdf), og gem filen som sædvanlig til et sted, du kan få adgang til i Finder
  4. Åbn den gemte og omdøbt vedhæftede fil som sædvanlig. Den skal åbnes uden hændelse med den nye filtypenavn

Dette er ganske vist lidt dumt, men filudvidelser identificerer, hvad en fil er, og hvordan den åbnes i alle operativsystemer, så selvom en fil er en type, kan det misforstås som en anden, hvis forlængelsen er forkert - om Mac OS X eller Windows. Den gode nyhed er trods at være lidt af en løsning, dette virker for at åbne winmail.dat filer næsten altid på Mac, forudsat at det er en fil, der er blevet fejlidentificeret.

I dette eksempel er en winmail.dat-fil fejlagtigt identificeret som tilhørende VLC, men det er faktisk bare en docx-fil, hvilket omdøber udvidelsen og åbner docx i Mac OS X som det sædvanlige tillader, at den engang fejlagtigt hedder 'winmail.dat' filen skal ses som beregnet. I dette tilfælde var det en docx-fil, der var ret simpel, så det blev åbnet fint i TextEdit med den nye filtype:

Du kan også gemme winmail.dat vedhæftet fil til Finder og relabel forlængelsen der, som derefter kan åbnes som normalt.

Metode 2: Brug TNEF nok til at udvinde Winmail.dat-filer i Mac OS X

Hvis du er en Mac-bruger, der ofte møder mange e-mails, der sendes fra Windows-brugere med 'winmail.dat'-vedhæftede filer, er en anden tilgang at bruge et gratis værktøj kaldet "TNEF's Enough" (Lyt det ud, teneffs enuff - creative!). Dette er nok den bedste tilgang, hvis du ser og støder på mange winmail.dat-filer på Mac'en (enten i Mail eller på anden måde) og vil altid komme til bunden af ​​dem hurtigt.

  • Få TNEFs nok fra Mac App Store (gratis)

Når du er installeret, kan du bruge TNEFs nok med menuen "Åbn med" eller ved at trække og slippe winmail.dat-filerne i selve applikationen. Appen vil derefter finde ud af, hvad filen winmail.dat skal være til dig, som du derefter kan gemme eller eksportere dig direkte fra appen. Ofte finder du winmail.dat-filen er bare en kedelig rig tekstformateret email sendt fra Microsoft Outlook eller Microsoft Exchange, men som vi har nævnt, kan de også være fejlidentificerede vedhæftede filer.

Skaberen af ​​TNEF er nok beskriver brugen som følger:

TNEFs Nok gør det muligt for Mac'er at læse og udtrække filer fra Microsoft TNEF-filer. Filerne modtages normalt via e-mail fra Microsoft Exchange og Microsoft Outlook-brugere. Standard e-mail-programmer modtager TNEF-filen som en vedhæftning med navnet "winmail.dat."

Filen "winmail.dat" kan indeholde vedhæftede filer, kontaktfiler (.vcf) eller kalenderfiler (.ics) samt en rig tekst eller HTML-version af e-mail-koden. TNEFs Enough kan åbne filen "winmail.dat" og tillade dig at uddrage vedhæftede filer.

Denne app fungerer rigtig godt, så hvis du finder dig selv med en regelmæssig dosis winmail.dat mysterier at håndtere, er det en værdifuld installation. Det er gratis, og der er endda en iOS-version tilgængelig for dem der støder på de samme vedhæftede filer på den mobile side af tingene.

Metode 3: Videresend Email med Winmail.dat til Gmail

Gmail-webbaserede e-mail-klient har ikke noget problem med at overføre winmail.dat-filer og vil næsten altid nøjagtigt fortolke winmail.dat som enten en rig tekstformateret email eller som en nøjagtig filvedhæftning.

Dette handler bare om at videresende den pågældende e-mail til din egen gmail-konto og derefter åbne GMail.com i en webbrowser for at se og åbne filen. Winmail.dat-filen vil enten blive gengivet som en formateret email som beregnet fra Microsoft Outlook / Exchange-siden af ​​ting, eller du kan åbne den i Google Dokumenter på internettet. Denne fremadrettede tilgang er ikke en fancy løsning, men det virker godt.

Endelig kan du også bare anmode afsenderen i Windows verden om at stoppe med at sende deres e-mails i rigtigt tekstformat og i stedet sende dem som almindelig tekst, men det er ikke altid muligt, og ikke alle afsendere er kompatible. Plus, hvor populære HTML-signaturer er, er det måske ikke en rimelig løsning alligevel.