Sådan udgives en iBook til Apple iBookstore

Apple og Amazon ændrer sig hurtigt som bøgerne bliver brugt og læst takket være iPhone & iPad og Kindle . Den anden effekt af dette er, at det rent faktisk hjælper med at lette hindringerne for adgang til bogforlag og salgsmarkedet.

I fortiden skulle en forfatter skulle have en agent pitch bøger til udgivere i håb om det kan blive hentet, men ikke længere. Nu, hvis du har en Mac og en tekstbehandler og lidt tålmodighed, kan du oprette din egen bog i EPUB-format og uploade den direkte til iTunes iBookstore til salg.

Okay det er ikke helt så simpelt (endnu), men det er heller ikke så svært. Bare spring gennem et par hoops og du kan få din bog til salg på Apples online-boghandel klar til at blive downloadet af alle, der ejer en iPad eller iPhone, så er det sådan:

Skriv og udgiv en bog til Apple iBook Store

For det første nogle relativt enkle krav: Du skal bruge en Intel Mac, der kører 10, 5 eller nyere med tilstrækkelig harddiskplads og helst en højhastigheds internetforbindelse.

  1. Skriv bogen (oplagt) og få det til iBooks-kompatible EPUB-format (se nedenfor, det er let at tage en fil og konvertere til EPUB-format)
  2. Få et unikt ISBN-nummer til hver bogtitel du planlægger at frigive. Omkostningerne er $ 25 pr. ISBN, og du kan udfylde en ISBN-applikation her
  3. Få følgende klar: et amerikansk skat ID (socialsikringsnummer eller EIN), gyldig iTunes-konto med kreditkort på fil
  4. Når alle ovenstående er opfyldt, kan du ansøge om at være en del af iBookstore distributionsnet på Apple.com

Hvordan opretter jeg en e-bog i EPUB-format?

Næsten enhver tekst, der indeholder dokumentformat, kan konverteres til EPUB ebook format, og der er flere muligheder for gratis software til rådighed. Hvis du gerne vil gå igennem, skal du se vores vejledning om, hvordan du konverterer til EPUB. Det dækker de fleste store kilde filtyper, du gerne vil konvertere, herunder PDF, RTF, HTML, DOC, TXT og meget mere.

Takket være en ny softwareopdatering kan du også oprette en ePub med Pages, hvis du allerede ejer iWork Office-produktivitetspakken fra Apple.

Hvis du leder efter en gratis løsning, der ikke involverer iWork / Pages, og du ikke har brug for hjælp, skal du bare gå videre og downloade Caliber, det er et godt valg, fordi det automatisk vil oprette bogstrukturer som kapitler, indholdsfortegnelse, og tillader dig at indsætte bogmetadata. Åh, og det er gratis (open source er rart). Interfacet er lidt mærkeligt, men det bliver jobbet og for den vidunderlige pris på gratis, kan vi ikke klage for meget.

Kan jeg konvertere en eksisterende tekst- eller ordfil til EPUB?

Ja, du skal downloade et program, der håndterer ebook-konverteringen for dig. Der er mange gratis muligheder, se ovenfor eller se vores artikel om, hvordan du konverterer til EPUB.

Kan nogen hjælpe mig med at sælge min bog på Apples iBookstore?

Ja, der er flere virksomheder, der håndterer mange af de kompleksiteter, der sælges på iBookstore til dig, men du skal stadig have din bog klar i EPUB-format. Den bedste måde at gøre dette på er at bruge en Apple-godkendt iBookstore-aggregator. Apple giver bekvemt en liste over godkendte aggregatorer til iBookStore. De fleste af disse opkræver et gebyr på forhånd og derefter håndterer alle distributionstjenesterne for dig. I mange tilfælde modtager du derefter 100% af omsætningen af ​​bogsalget, efter at Apple tager deres iTunes Store-cut. Priserne varierer meget, så sørg for at få et par citater, inden du går ind for en enkelt aggregator.