Hvad er fordelene ved standardiserede netværksprotokoller?

Computerprogrammer kan kun interagere, hvis de følger de samme standarder. Netværk tillader programmer, der kører på forskellige computere, at interagere. Disse programmer kunne skrives af forskellige softwareproducenter. Standardiserede netværksprotokoller er nødvendige for at sikre, at al kommunikationssoftware kan forstå hinanden.

Øve sig

En programmør kan beslutte at oprette et felt i en datapakke med et kodefelt, hvor "1" betyder "Accepter" og "2" betyder "Afvis". Men medmindre denne fortolkning af koden gøres tilgængelig for andre programmer, vil dette program kun være i stand til at sende meddelelser til det samme program, der kører på en anden computer. Netværksprotokoller sikrer, at ingen programmerere har ansvaret for at beslutte driftsproceduren for en netværksfunktion.

Konkurrence

Udgivne standardiserede netværksprotokoller muliggør konkurrence. Med en fælles standard til reference kan ethvert softwarehus producere programmer, der automatisk er kompatible med andre programmer, der kører i samme felt. Dette muliggør konkurrence, som fremmer innovation og sænker priserne.

Handelshemmeligheder

Nogle netværksstandarder er beskyttede. En virksomhed kan beslutte at holde sine driftsprotokoller en intern hemmelighed for at forhindre andre virksomheder, der konkurrerer inden for et felt, som de dominerer. inden for virksomheden skal protokoller skrives og cirkuleres for at sikre, at alle deres programmer er kompatible. Dette proprietære system kan involvere en lang række funktioner og dække flere forskellige protokoller.

Blandede implementeringer

Et netværkssystem kunne involvere en kombination af både "åbne" (offentligt tilgængelige) og "lukkede" (beskyttede hemmeligheder) protokoller. En ny applikation kan kræve, at der tilpasses en standardprotokol for at fungere korrekt. I dette tilfælde følger virksomheden, der opretter softwaren, ikke eksisterende protokoller, men opretter en ny.

Innovation

Nogle situationer kræver, at en virksomhed opretter sin egen nye protokol for at frigive et nyt produkt til offentligheden. Internationale standardiseringsorganer producerer ikke nye standarder hurtigt, så en innovativ virksomhed skal muligvis producere nye standarder og offentliggøre dem selv i håb om, at andre virksomheder hopper på standarden og skaber ekstra faciliteter til det nye produkt. Dette scenario ses især i det hurtigt udviklende felt for trådløse netværk. Der er mange åbne standarder på dette område, som oprindeligt blev oprettet af en virksomhed snarere end et standardiseringsorgan. Mange er senere vedtaget som internationale standarder.

Foreninger

En række handelsgrupper opretter brugergrupper til at understøtte et specifikt implementeringsområde - såsom industrielle applikationer eller procesflownetværk for forsyningsvirksomheder. Dette gør det muligt for en gruppe producenter at markedsføre deres produkter inden for en ramme for gensidig støtte blandt deres brugere. Andre brancheorganisationer oprettes af indehavere af patenterede protokoller for at generere en indkomst fra patentet ved at tilskynde andre virksomheder til at betale et gebyr for at bruge dem og udvide protokollens popularitet.