Sådan geninstalleres MacOS Sierra

Nogle Mac-brugere kan muligvis geninstallere deres nuværende MacOS-systemsoftware; typisk er dette kun nødvendigt som en fejlfindingsteknik, selvom der kan være andre grunde til at geninstallere Sierra eller High Sierra også. Den metode, vi skal skitsere her, geninstallerer macOS-systemsoftware, der er udformet som High Sierra eller Sierra uden at formatere eller slette Mac'en, men kun MacOS Sierra 10.12-systemsoftwaren geninstalleres (eller MacOS High Sierra 10.13 hvis det er relevant). Den indlysende fordel ved denne tilgang er, at den har til formål at bevare brugerfiler, apps, dokumenter, data, billeder og tilpasninger, mens du kun geninstallerer Mac OS-systemsoftwaren selv.


Dette er ikke det samme som en ren installation. En ren installation sletter alt, en geninstallation gør det ikke.

Du skal sikkerhedskopiere din Mac, før du starter denne proces. Selv om hensigten er kun at geninstallere macOS systemsoftware og ikke påvirke noget andet, kan tingene stadig gå galt. Gå ikke over en sikkerhedskopi, sikkerhedskopiering med Time Machine er nemt, og hver Mac-bruger skal udføre regelmæssige sikkerhedskopier med tjenesten.

Sådan geninstalleres MacOS Sierra

Du kan geninstallere MacOS Sierra eller MacOS High Sierra ved at gøre følgende:

  1. Sikkerhedskopier Mac'en, før du begynder
  2. Genstart Mac'en og hold nede COMMAND + R-tasterne lige efter du hører boot-lyden, dette vil starte Mac'en i Recovery Mode
  3. På skærmen "MacOS Utilities" vælges "Geninstaller macOS"
  4. Klik på "Fortsæt" og gå gennem opsætningsskærmen
  5. På skærmbilledet til valg af drev vælger du "Macintosh HD" eller uanset navnet på harddisken. Dette er drevet, hvor MacOS Sierra vil blive geninstalleret til, og klik derefter på "Fortsæt" eller "Lås op", hvis du bruger FileVault

Når geninstallationsprocessen begynder, vil skærmen blive sort og et Apple  logo med en fremdriftslinje vises. Dette giver dig et løst skøn over, hvor lang tid det tager at geninstallere macOS Sierra, men husk det er ikke altid korrekt og Den faktiske installationsproces kan undertiden være hurtigere eller langsommere.

Når geninstallationen er afsluttet, starter macOS Sierra automatisk som normalt. Din brugerkonto, brugerfiler, applikationer og alle data og konfigurationer skal bevares og uberørt, kun MacOS Sierra-systemsoftwaren er blevet geninstalleret. Geninstallation vil medføre, at Spotlight og andre baggrundsindekseringsprocesser løber igen, hvilket kan give opfattelsen om, at Sierra kører langsomt, men det vil løse sig selv, efter at indekseringen er afsluttet.

Hvis du vil slette alt og starte frisk med en helt blank skifer, ville du udføre en ren installation af macOS Sierra i stedet for en helt anden procedure.

Nogle brugere har rapporteret, at geninstallering af macOS Sierra på denne måde har løst nogle af de problemer, de har oplevet med Sierra, så hvis du har problemer med macOS Sierra, kan det være et værdifuldt fejlfindingstrin. I min personlige erfaring installerede jeg igen og installerede, men løb stadig ind i samme kernefiltabel fulde fejl, Safari-problemer og applikationsstartproblemer, hvilket har ført mig til at nedgradere fra macOS Sierra til El Capitan på en bestemt Mac. Ikke desto mindre kan din kilometertal variere, og det er helt sikkert umagen værd at forsøge at geninstallere ved hjælp af ovenstående trin, inden du vender tilbage til mere drastiske foranstaltninger.