Slet ledig plads på en Mac Hard Drive med OS X Disk Utility for at forhindre File Recovery

Mac OS X Disk Utility-appen giver mulighed for at slette ledigt plads på traditionelle harddiske, som overskriver ledig diskplads på drevet for at forhindre eventuel gendannelse af slettede filer (det vil sige filer, der er blevet fjernet traditionelt, snarere end gennem sikker metoder). For de fleste brugere er dette en unødvendig procedure, men hvis du planlægger at overføre ejerskab til en traditionel harddisk eller computer til en anden, og du ikke ønsker at formatere hele harddisken sikkert, giver dette en alternativ mulighed, der i stedet giver dig mulighed for at overskrive og fjerne kun de filer, der er slettet.

Ja, det virker kun på traditionelle harddiske i spindefacer, som er typisk for MacBook Pro, Mac Mini og iMac-modeller, og det er tilfældet med de fleste eksterne harddiske, der bruges til sikkerhedskopiering. Denne mulighed er ikke tilgængelig for flash-hukommelsesbaserede SSD-modeller (som dem, der er pakket i MacBook Air, Retina MacBook Pro), fordi disse drev bruger TRIM-funktionen til hurtigt at fjerne og genoprette blokke i stedet, hvilket har en bivirkning, der automatisk forhindrer genoprettelse af filer temmelig hurtigt - ofte inden for 10 minutter efter tømning af papirkurven.

Sletning af ledig plads på harddiske i Mac OS X

Sådan sletter du ledigt plads på en Mac-harddisk med diskværktøj:

  1. Start Disk Utility, fundet i / Applications / Utilities / eller via Launchpad
  2. Slut harddisken, hvis den er en ekstern disk, og vælg derefter harddisken fra menuen til venstre
  3. Vælg fanen "Slet", og vælg derefter "Slet ledig plads"
  4. Vælg det ønskede niveau for sletning og vælg "Slet ledig plads" for at starte processen med overskrivning af ledig plads på harddisken

De tre Erase Free Space indstillinger er som følger:

  • Hurtigste - den hurtigste mulighed, dette gør et enkelt pass skriv af en masse nuler over den ubrugte del af harddisken
  • Secure (middle option) - en triple pass sletning, dette skriver nuller over det ubrugte rum tre gange
  • Mest sikker - den sikreste løsning, der også tager længst, skriver dette data over det ledige rum i alt 7 gange

Vælg hvilken løsning der passer bedst til dine behov, men det anbefales generelt at bruge den "sikre" eller "mest sikre" mulighed, hvis du har til hensigt at overføre ejerskab til en harddisk, eller hvis du har mistanke om, at en harddisk, der engang indeholdt vigtige data, har chancen for at blive stjålet eller misbrugt. Husk, at de sidstnævnte to muligheder tager længere tid at fuldføre, fordi de udfører samme overskrivningsopgave enten 3 gange eller 7 gange.

Disse muligheder er nøjagtigt ens, som det fremgår af generel sikker formatering af en hel harddisk. Selvfølgelig er forskellen her, at dette trick kun fokuserer på sikker sletning af det ledige rum (dvs. fokusering på filer, der er slettet gennem Papirkurven), og har ingen indvirkning på harddisken andet indhold. Dette gør det til en god løsning for situationer, hvor du rydder op for en eksisterende OS X-installation til en ny ejer og ønsker at bevare ting som installerede applikationer, men vil ikke have nogen af ​​dine slettede personlige data muligvis genoprettet af nogen.

Igen er det stort set unødvendigt for de fleste brugere, men det er god praksis at slette ledig plads på enhver traditionel harddisk, der vil overføre ejerskab. Dette kan også give mulighed for et forsinket alternativ til at bruge den sikre tomme Trash-funktion i OS X, hvis du senere beslutter at forhindre genoprettelse af nogle filer, der blev slettet. Endelig, hvis du er helt fast besluttet på at fuldføre denne proces på en SSD, kan du bruge denne løsning til at udføre sikker sletning på SSD-volumener, selvom det virkelig ikke er nødvendigt på grund af, hvordan SSD-drev fungerer, og det anbefales heller ikke, fordi det placerer unødvendigt skriver på et SSD-drev, hvilket kunne reducere dets potentielle levetid. Ikke desto mindre er det værd at nævne for at være grundig.

Du får bemærke, at denne funktion er tilgængelig i alle versioner af Mac OS X med undtagelse af El Capitan, hvor den blev fjernet fra Diskværktøj, formentlig fordi mange af de populære Mac'er leveres som standard med SSD-drev.