Sådan udføres hastighedstest fra kommandolinjen for at kontrollere internetforbindelseshastigheden

De fremragende curl og wget værktøjer giver en nem måde at teste hastigheden af ​​en internetforbindelse direkte fra kommandolinjen. Curl er bundtet med de fleste unix-variationer, men Mac-brugere, der ønsker at bruge wget-tricket, skal først tage fat på wget til OS X for at dette skal virke, wget er en simpel terminalfunktion, der bruges til at downloade filer fra internettet og ftp og Det er praktisk at have rundt for en række anvendelser, der gør det umagen værd at have alligevel. Curl skal forudinstalleres på hver unix-smag, der endda er vagt moderne, herunder alle versioner af Mac OS X og Linux.

Test internetforbindelseshastigheden fra kommandolinjen

Dette er et ret simpelt trick for at kontrollere downloadhastighederne ved hjælp af de officielle SpeedTest-servere, hvilket gør det til et hurtigt og effektivt middel til at kontrollere en aktiv internetforbindelse. Der er to måder at bruge dette på, en bruger krølle, den anden bruger wget.

Kør SpeedTest med curl fra kommandolinjen for at bestemme downloadhastigheder for internetforbindelse

Det første trick er at bruge curl, som er i stand til at downloade eksterne filer fra næsten hvor som helst, hente overskrifter og udføre tonsvis af andre nifty handlinger. Curl er bundtet med hver version af Unix og OS X nogensinde lavet, hvilket gør dette til en næsten universel kommando til at teste downloadhastigheder på næsten enhver unixbaseret computer:

curl -o /dev/null http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test10.zip

Downloadhastigheden vil vise såvel som forløbet tid for at fuldføre downloaden. Her ser det ud som om det kører i en terminal:

Filen "Test10.zip" sendes til / dev / null, så sørg ikke for at tage diskplads med en ubrugelig testfil.

Hvis du tror, ​​at du vil bruge curl-tricket, overvej at tilføje det til din profil som et alias:

alias speedtest='curl -o /dev/null http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test10.zip'

Takket være en af ​​vores kommentatorer for dette store curl-trick.

Du vil nok bemærke, at kommandoen i sig selv ligner wget kommandostrengen for at udføre en lignende handling, så det er virkelig et spørgsmål om præference.

Afprøvning af forbindelseshastighed fra kommandolinjen med wget

Hvis du allerede er bekendt med kommandolinjen, ved du hvad du skal gøre, men andre kan installere wget, så start Terminal (fundet i / Applications / Utilities /) og indsæt følgende kommandostreng i terminalen:

wget -O /dev/null http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test10.zip

Kig til højre side af wget, da den kører, og du får vist forbindelseshastigheden (1, 36m / s i eksempelbilledet). Fordi wget peger på den downloadede fil på / dev / null, vil det faktisk ikke tage noget harddiskplads, så der er ingen bekymring for at køre denne kommando gentagne gange.

Dette bruger de samme SpeedTest-servere, som er tilgængelige for mobilbrugere via Speed ​​Test-appen. Det kan gøre en anstændig måde at sammenligne forbindelseshastigheder direkte til en bredbåndsforbindelse vs cellulær uden at skulle have adgang til de SpeedTest Flash-baserede webapps, og uden at skulle kompilere yderligere kommandolinje software.

Planlægger at bruge dette trick ofte? Overvej at tilføje et simpelt alias til .bash_profile:

alias speedtest='wget -O /dev/null http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test10.zip'

Brug af et alias er naturligvis kortere og lettere at huske, hvilket gør det lidt mere nyttigt til scripts, automatisering, fjerntestning og bare for de af os, der kan lide at kaste sig rundt i Terminal.

Dette trick kommer til os fra @climagic på Twitter, sørg for at følge @osxdaily der også, hvis du ikke har gjort det endnu.