Sådan vises webadressen til den fulde hjemmeside i Safari til Mac OS

De nyeste versioner af Safari i MacOS High Sierra, Mac OS Sierra, OS X El Capitan og OS X Yosemite som standard viser kun domænenavnet på webstedet, du besøger, i stedet for den komplette webadresse, som mange brugere har længe været vant til at se . Nogle brugere vil ikke bemærke ændringen, men for mange af os er det unødvendigt og irriterende, da det gemmer oplysninger om aktive websteder, der er vigtige at vide.

Hvis du gerne vil skifte tilbage til, hvordan de fleste webbrowsere har optrådt i tyve + år og viser den komplette webadresse, kan du ændre en hurtig indstilling på din Mac inden for Safari for at vise hele webadressen for et link i adresselinjen .

Sådan viser du den komplette webadresse i Safari igen på Mac

  1. Åbn Safari-indstillinger (tilgængelig via Safari-menuen) og vælg fanen "Avanceret"
  2. Markér afkrydsningsfeltet ud for 'Smart Search Field' for 'Vis fuld hjemmeside adresse'
  3. Afslut fra præferencer for øjeblikkeligt at se forskellen i en webadresse

Bemærk, at du skal være uden for rodeniveauet på et websted for at se forskellen. Hvis du antager, at du er, er ændringen umiddelbart synlig i webadresselinjen, da den komplette webadresse nu udskrives igen, så du ved præcis, hvad webadressen på hjemmesiden er.

For eksempel er her en webadresse med standardindstillingen på OSXDaily.com, som kun viser vores domænenavn (osxdaily.com):

Og med funktionen "Vis hele webadressen" aktiveret, viser den nøjagtig samme webside nu en komplet webadresse, som den altid havde til OSXDaily.com (i dette tilfælde et indlæg her på iOS 8.1, hvor den fulde URL er: http: / /osxdaily.com/2014/10/20/ios-8-1-released-download/)

Nogle brugere kan muligvis ikke bryde sig om dette, men mange af os kan lide at vide, hvor på en hjemmeside vi er, og hvilken URL-adresse vi besøger aktivt. Dette er især vigtigt for brugere, der arbejder med internettet, uanset om de er designer, udvikler, redaktør, blogger eller nogen anden form, men selv afslappede webbrugere, der gerne vil dele en webadresse, vil ofte vide, hvordan det ser ud, eller for at sikre, at de er på det rigtige sted. Dette er nok en vigtigere ændring for dem, der bruger Safari som deres standardbrowser frem for sjældne eller lejlighedsvise Safari-brugere, men selv for udviklere med lejlighedsvis brug kan det stadig være gyldigt at tage et øjeblik at aktivere.

Hvorfor denne valgmulighed ikke er aktiveret som standard, som det har været siden hele nettet siden de tidligste versioner af Netscape (og Safari for den sags skyld) er lidt af et mysterium, men heldigvis afslører webadressens fulde webadresse lige så enkelt som kontrol af en indstillingsboks.