Sådan overføres numre mellem telefoner i Verizon

Hvis du vil overføre dit telefonnummer til en anden Verizon-telefon, skal du have en anden inaktiv telefon, der er kompatibel med Verizon-netværket. Du har to muligheder for at overføre dit nummer til den nye telefon: enten besøg en Verizon-butik eller autoriseret forhandler eller ring til kundeservice fra en fasttelefon.

Besøg Verizon-butikken eller autoriseret forhandler (se Resources), eller ring til Verizon-kundeservice på 1-800-922-0204. Informer den repræsentant, du vil overføre dit nummer til en anden Verizon-telefon. Hvis du besøger en butik, skal du sørge for at medbringe det nye håndsæt, og hvis du vælger at ringe til kundeservice, skal du ikke ringe fra din mobiltelefon.

Tag bagcoveret af din anden telefon, og tag batteriet ud. Se på mærkaten inde i din telefon, og find MEID-nummeret. Dette nummer identificerer håndsættet. Giv dette nummer til repræsentanten. Giv repræsentanten dit telefonnummer og alle de kontooplysninger, der anmodes om til bekræftelse af din identitet. Du skal fremvise dit kørekort eller stats-id, hvis du besøger en butik personligt.

Sæt batteriet tilbage i din telefon, sæt dækslet på igen, og tænd for telefonen, når repræsentanten bliver bedt om det.

Foretag et testopkald med din telefon for at kontrollere, at tjenesten fungerer på din nye telefon, inden du enten forlader butikken eller lægger på med repræsentanten.