Konverter AIFF til M4A direkte i Mac OS X nemt og gratis

Ved hjælp af Mac OS Xs kraftfulde indbyggede mediekodningsværktøjer kan store AIFF-lydfiler hurtigt og nemt konverteres til komprimeret M4A-lyd af høj kvalitet, klar til brug i iTunes eller en iPod, iPhone eller andetsteds.


Der kræves ingen yderligere downloads eller software, medierne kodende værktøjer er gratis og bundtet i Mac OS X. De skal være tilgængelige som standard, men du kan aktivere medieindkoderne, hvis de ikke er synlige i kontekstmenuer for dig.

Konverter AIFF til M4A nemt fra Mac OS X

  1. Højreklik på AIFF lydfilen og vælg "Encode Selected Audio File"
  2. Ved vinduet "Encode to MPEG Audio" skal du trække ned Encoder-menuen og vælge "iTunes Plus", hvilket vil resultere i en 256 kbps m4a-fil
  3. Skift destination hvis det er nødvendigt, ellers klik på "Fortsæt" og lad koderen gøre det
  4. Kig efter den nyligt konverterede m4a-fil i samme mappe som oprindelses AIF

Hvor lang tid konverteringsprocessen tager, afhænger helt af Macs behandlingseffekt, men det er altid hurtigt. Selv på en langsommere 1, 6 GHz Core 2 Duo med 2 GB RAM blev en 42 mb AIF-fil konverteret om cirka 30 sekunder, og hele processen skulle være færdig på mindre end to minutter som vist i videoen nedenfor.

Ud over større kompatibilitet og bærbarhed er den anden fordel ved kodning af lyd, at reducere filstørrelsen. I dette eksempel startede AIFF-lydfilen ved 42 MB, men blev skrumpet ned til 7, 8 MB i en 256 kbps M4A-fil uden at miste nogen observerbar lydkvalitet.

Mediekonverteringsværktøjerne i Mac OS X kræver en noget moderne udgivelsesversion. Dette betyder noget nyere end Lion, det være sig El Capitan, Yosemite, Mavericks, osv., Har funktionerne, mens tidligere versioner ikke gør det.

Hvad med at konvertere AIFF i Mac OS X 10.6 Snow Leopard?
Hvis du ikke bruger mindst Mac OS X 10.7 Lion eller nyere, har du nogle få muligheder. For det første er at bruge iTunes, som også indeholder nogle kodning og konverteringsværktøjer indbygget i det i alle versioner, som vi tidligere dækkede. Filetypes i iTunes er pickier og det er dog ikke så fleksibelt. En anden mulighed er at bruge All2MP3, en gratis app, der håndterer en bred vifte af lydkonvertering med. Fra wma til flac til mp3 og mere, får All2MP3 det gjort, selvom du ikke får elegancen af ​​lydkonvertering direkte fra Finder eller det bekvemmelighed, at du ikke behøver at downloade en anden app.