Ændre Terminal Besked af dagen i Mac OS X

Når du starter Terminal i Mac OS X, kan du få en lille besked: "Velkommen til Darwin!" Eller en "Last Login" -tid - godt, efter at du har set det et par hundrede gange, kan du blive syg, eller måske foretrækker du noget mere underholdende, meningsfuldt eller endda nyttigt for dig selv og andre computerbrugere. Den lille besked, du ser, er MOTD, ellers kaldet en meddelelse om dagen, og det er en simpel tekstfil placeret på / etc / motd.

Vi vil vise dig, hvordan du ændrer MOTD i Mac OS X Terminal til det, du vil have, nemt.

Kontrollerer den aktuelle MOTD

Start terminalen og skriv:

$ cat /etc/motd

Medmindre du allerede har tilpasset det, vil "Welcome to Darwin!" Eller "Last Login" -meddelelsen være det, der vises, afhængigt af din version af OS X. En anden mulighed er, hvis filen / etc / motd ikke eksisterer (som for mange moderne versioner af OS X er standard tilfældet nu), så vises der intet undtagen for loginoplysningerne. Men vi vil ikke have det mere, vi ønsker vores helt egen motd besked, når en ny terminal er lanceret, så her er hvordan du kan omdanne det til hvad du vil.

Sådan ændrer du dagens meddelelse (MOTD) til en brugerdefineret besked

Indtast følgende i kommandolinjen, dette åbner motd i nano, hvis du vil bruge en anden tekst editor som vim, det er også OK:

sudo nano /etc/motd

nano er intet andet end en kommandolinje tekst editor, og fungerer ligesom en. Linje over og slet teksten og skriv hvad du vil have i stedet.

Lad os sige, vi placerer meddelelsen "Hej fra OSXDaily.com!"

For at gemme den ændrede MOTD-fil, skal du trykke på kontrol-O, og derefter trykke på retur. Det er det. Tryk derefter på Control + X for at gå ud af nano-editoren.

Nu når du starter Terminal, vil du blive mødt med din nye besked, i dette tilfælde kan det se ud som følger:

Hello from OSXDaily.com!
Mac~$

Du kan også vælge at omdirigere output af en kommando til modd filen, herunder bash scripts eller en eksisterende kommando. For eksempel kan du output uname eller sw_vers som sådan:

sw_vers > /etc/motd

Det ville gøre MOTD i OS X fortælle dig navnet, versionen og bygge på login, som sådan:

ProductName: Mac OS X
ProductVersion: 10.12.4
BuildVersion: 17F212
MacBook:~ User$

Du kan få så kompliceret eller så enkelt som du vil.

Bemærk: Nogle brugere vil være forpligtet til at køre nano som root, afhængigt af deres konto privilegier eller hvad de er logget på, sker dette via sudo-kommandoen. Brug af sudo-kommandoen vil bede dig om administratorens adgangskode. Den relevante sudo-præfiks syntaks er:

$ sudo nano /etc/motd

Resten af ​​ændringen er den samme.

Hvis du vil fjerne den tilpassede modd, skal du bare slette den fra filen / etc / motd, eller oprette en '.hushlogin'-fil i brugerens rodmappe.