Sådan repareres en Kodak-karruselprojektor

Kodak Carousel-projektoren bruger et mekanisk system til at bevæge sig frem og vise 35 mm dias fra sin cirkulære bakke. Tyngdekraften kan få et dias til at klæbe ind i filmporten, så et andet dias ikke kan vises. Projektoren kan fastgøres, så diasene skrider frem, som de skal, selvom der altid er en chance for, at et dias igen sidder fast i fremtiden. Kun få husholdningsværktøjer er nødvendige for at skubbe glideren ud og få Kodak-karruselprojektoren til at fungere igen.

Trin 1

Sluk for pæren på projektoren, men lad blæseren være tændt. Indsæt en nikkel i åbningen inde i midten af ​​karruselbakken, og drej den med uret. Stop med at vride, når karrusellen løsner sig fra toppen af ​​projektoren.

Trin 2

Løft karruselbakken op fra toppen af ​​projektoren, og læg den til side. Indsæt en pincet i filmåbningen øverst på projektoren. Tag fat i en papkant på 35-mm-diaset, der sidder fast inde i filmporten. Træk 35 mm dias lige ud af filmporten. Blæs filmporten ud med trykluft.

Trin 3

Fjern kanten øverst på karruselbakken ved at holde bunden af ​​bakken i venstre hånd og dreje kanten mod uret. Sæt det 35 mm dias, der sidder fast, tilbage i dets tomme åbning inde i karruselbakken. Sæt fælgen tilbage på karruselbakken og drej den med uret for at lukke den.

Trin 4

Jiggle metalpladen i bunden af ​​karruselbakken frem og tilbage med højre hånd, indtil den udskårne åbning i metalpladen klikker og låses.

Sæt karruselbakken tilbage på toppen af ​​projektoren, og vip den frem og tilbage, indtil den klikker på plads.