Sådan tilslutter du en Mac til et tv med HDMI til fuld lyd og video support

Har du nogensinde ønsket at forbinde en Mac til en tv-skærm? Måske vil du bruge fjernsynet som en kæmpe ekstern skærm, til at spille spil på en stor skærm eller bare til videoafspilning og film streaming? Det er faktisk ret nemt at gøre, og vi dækker hele processen fra start til slut. Vi vil fokusere på at forbinde nogen nyere Mac til noget temmelig moderne tv ved hjælp af en fysisk HDMI-forbindelse, og derfor vil et par tredjeparts tilbehør være nødvendige for opgaven. Resultatet bliver Mac'en, der eksporterer både video- og lydsignaler til tv'et.HDMI er virkelig den bedste måde at tilslutte en MacBook Air, MacBook Pro, MacBook, iMac eller Mini til en HDTV-skærm, uanset hvad du har til hensigt at bruge. Ja, AirPlay-funktionen kan også eksportere en skærm, der vises på et tv via en Apple TV-boks, men HDMI-metoden har flere forskellige fordele; det er billigere, ressourceforbruget er betydeligt mindre, der er ingen afmatninger, videokvaliteten er ikke afhængig af netværksforsinkelse, og det er bare generelt meget mere alsidig, hvilket gør den eneste reelle ulempe ved HDMI-tilgangen, der er den fysiske kabelforbindelse. Lad os komme i gang og dække de grundlæggende krav først.

Krav:
Næsten hver semi-moderne Mac passer til regningen, men du skal bruge følgende:

 • Mac med Mini-DisplayPort, Mini-DVI *, HDMI eller Thunderbolt port
 • Mini DisplayPort / Thunderbolt til HDMI-adapter med lydsupport ($ 10- $ 15)
 • HDMI-kabel ($ 5- $ 20 afhængigt af længden)
 • HDTV med HDMI-indgang, næsten ethvert moderne HDTV

Bemærk om HDMI-adaptere og lydsupport: Der er mange muligheder på Amazon, og nogle er meget billige, hvoraf mange ikke rent faktisk bærer lyd på trods af reklamer, som de gør. Generelt er de adaptere, der koster lidt mere, mere tilbøjelige til at være mere pålidelige, så sørg for at læse anmeldelserne og sørg for, at lyden rent faktisk fungerer for den adapter, du bestiller. Jeg har haft den bedste oplevelse med mærket Monoprice, men din kilometertal kan variere. Bemærk også, at mini-DVI til HDMI-adapterne for 2010 og ældre Mac'er ikke bærer lyd overhovedet. Derfor har du brug for en separat lydudgang, som vi ikke vil dække her (eksterne højttalere, separat lydkabel osv.).

Hvis du planlægger at styre tv'et med din Mac fra en afstand, skal du bruge et par ekstra bukke på et længere HDMI-kabel. 15 fod er normalt nok til de fleste tilfælde, men hvis du har et gigantisk rum, kan du have et længere kabel.

Med henblik på dette gennemgang vil vi fokusere på de nyere Mac-modeller med indbyggede HDMI-, Mini-DisplayPort- og / eller Thunderbolt-porte. Denne vejledning blev udformet ved hjælp af MacBook Air og MacBook Pro, men det samme gælder nyere Mac Mini og iMac modeller også. Igen skal du bemærke, at de nyeste MacBook Pro-modeller har en HDMI-port, så du ikke behøver en adapter på en af ​​MacBook Pro-modellerne, du kan bare tilslutte et HDMI-kabel direkte mellem Mac og TV.

Slut Mac'en til TV'et med HDMI & Adapter

Etablering af den oprindelige forbindelse er bemærkelsesværdigt ligetil og er bare et spørgsmål om fysisk at forbinde kablerne til hinanden fra Mac til tv.

Hvis MacBook Pro har en HDMI-port, kan du bare tilslutte HDMI-kablet til porten, sådan ser det ud:

Hvis MacBook, MacBook Air, MacBook Pro ikke har en HDMI-port, og du aldrig har tilsluttet noget til en mini-port eller Thunderbolt Port, leder du efter denne port, der kræver adapteren:

Placeringen af ​​videoudgangsporten varierer pr. Mac-model, men det er normalt på højre side af MacBook Air, venstre side på MacBook Pro, og det er altid på bagsiden af ​​iMac og Mac Mini. Mini-DisplayPort til HDMI-adapteren, der forbinder til Mac'en, ser sådan ud:

Med alt klar, er det tid til at koble alt sammen og få forbindelsen til at gå, her er hvordan man forbinder Mac'en med et tv med HDMI :

 1. Slut den HDMI-adapter til videoudgangsporten på Mac
 2. Tilslut HDMI-kablet til adapteren (eller direkte til Mac'en, hvis den har en HDMI-port), og den anden ende af HDMI-kablet skal gå ind i en tilgængelig HDMI-kildeport på bagsiden eller siden af ​​et tv
 3. Tænd Mac'en, hvis den ikke allerede er
 4. Flip TV'ets videoindgangskilde over til HDMI (ofte via en "Video Source" -knap på fjernsynets fjernbetjening)

Mac'en skal straks genkende tv'et og udvide skrivebordet til HDTV'ets skærm. Hvis det ikke sker, er du sandsynligvis på den forkerte videokilde af tv'et, så prøv en anden HDMI-kilde. Nogle moderne HDTV har op til 6 HDMI-porte, hvilket betyder at du bliver nødt til at vende gennem hver af dem for at finde den rigtige, der bærer Macs video- og lydudgangssignalet. Du ved, det virker, fordi skrivebordet viser sig på tv'et med det samme:

Hvis du er tilfreds med dette alene, hvilket i grunden gør fjernsynet til et eksternt display, så kan du kalde det afslutte her. På den anden side, hvis du ønsker at se film gennem apps, se webvideo eller bruge en anden afspilningskilde fra Mac på den større tv-skærm, så vil du tage et par ekstra skridt for at forbedre oplevelsen meget. . Desuden vil du sikkert få lyden til at fungere korrekt, som du normalt vil se, vil lyden ikke blive afspillet via tv-skærmen og forbliver ved at spille via Macs højttalere i stedet. Læs videre for at optimere fjernsynet til videoafspilning, få lydarbejde og få nogle flere tips til at få den bedste oplevelse.

Konfigurer Mac Video Output til Optimal Display på TV-skærmen

Som standard forsøger Mac'en at bruge fjernsynet som et eksternt display, hvilket udvider skrivebordet til tv-skærmen. Det er godt, hvis du har til hensigt at bruge tv'et som en stor ekstern skærm, men hvis du har til formål at se video eller en film eller spille spil, er det bedre at bruge Display Mirroring i mange tilfælde. Mulighed A beskriver, hvordan du gør det nemt:

A: Opsætning af spejling

 • Når Mac'en er tilsluttet fjernsynet, skal du åbne Systemindstillinger
 • Vælg "Displays" og klik derefter på fanen "Arrangementer"
 • Marker afkrydsningsfeltet for "Spejlvisninger"

Mens det næsten altid ser bedre ut på en 720p tv-skærm, er det ikke altid tilfældet for 1080p HDTV. Da opløsningen på 1080p er større end den, der ses på mange Mac-skærme, skal du enten nedskalere opløsningen, håndtere et pixeleret billede eller bare indstille den eksterne skærm som det primære display og gå i fuldskærmstilstand på TV-skærm, når du afspiller video som beskrevet i Valg B:

B: Indstil tv-skærmen som den primære skærm

 • Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen, efter at Mac & TV er forbundet til hinanden
 • Vælg "Displays" og derefter gå til fanen "Arrangementer"
 • Træk den hvide menulinje fra det mindre indbyggede display til det eksterne tv-display og derved tv'et til det primære skærmbillede

Dette vil vende standardkonfigurationen af ​​en dual-display-opsætning, hvorved Macs-skærmen skubbes ind i det udvidede skrivebord og HDTV som hovedbiblioteket, hvor menulinjen viser, og apps vises som standard.

Skift lydoutput fra Mac til tv via HDMI

Medmindre Mac'en er tilsluttet nogle fantastiske eksterne højttalere, vil du næsten helt sikkert indstille lydoutput for at gå gennem tv'ets højttalere i stedet for de små, der er indbygget i computeren. For næsten alle HDMI-baserede Mac-til-TV-tilslutninger skal disse lydindstillinger justeres manuelt, efter at de to er blevet tilsluttet hinanden og videoen allerede vises på tv-skærmen:

 • Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Sound"
 • Klik på fanen "Output" og se under "Type" listen for at finde "HDMI" og vælg den

Fanen Output viser normalt tv-modelnavnet, men da de fleste mennesker ikke kender modelnummeret på deres tv, der er ret meningsløst, og det er meget nemmere at bare søge efter "HDMI" på listen. I skærmeksemplet er LCD HDTV-modellen "VO320E" til en Visio 32 ", men navnene er ofte meget mere indviklede end det.

Bemærk, at når du har indstillet lydudgangen til at gå gennem tv'et, vil du miste muligheden for at justere lydstyrkeniveauerne via Macs lydudgangskontroller, hvilket betyder at du skal bruge tv'ets indbyggede lydstyrkeknapper eller en fjernbetjening .

Få en god videoafspilningsapp

Hvis hele grunden til at du gør dette er at se videoer på en større skærm, skal du sørge for at få en god videoafspilningsapp. Her er fire fantastiske gratis apps:

 • XBMC - mediecenter og meget mere, spiller næsten enhver video, du kan smide på den
 • Plex - Media Center App, der også spiller stort set alle videoformater
 • VLC - barebones men kraftfuld videoafspilning app, der fungerer med næsten alle videoformater
 • MplayerX - mere komplet video afspiller, der er kompatibel med de fleste videoformater

QuickTime Player er også et godt valg til at afspille .MOV, m4v, .mp4 filer, men for andre filformater som .WMV, Flash .flv, .mpeg, .avi og andre, vil du gerne få en tredjepart app i stedet. For andre formater er VLC en klassisk app og skal medtages i næsten alle Mac-brugere-værktøjskassen, og MplayerX bliver stadig mere populær for at være lige så alsidig, mens den har den ekstra bonus at understøtte BluRay og MKV-afspilning.

Både XBMC og Plex er fuldt udvalgte medieapps, som kan konvertere en Mac til et mediecenter, når de kører. Hvis du har en ekstra Mac, kan du endda omdanne den til en fuld-time mediecenter, server og torrents-boks, og Mac Mini er særlig stor til det formål.

Videoafspilning for lille? Black Bars Viser? Brug skærmzoom

Ikke alle film eller videoer vil spille på ægte fuld skærm, og nogle gange kommer du til en stor sort kant rundt om siderne af videoen. Dette er ofte tilfældet med mange web-baserede streaming-film, eller når du spiller video, der er en lavere opløsning generelt. Nogle afspilningsapplikationer som QuickTime og VLC har mulighed for at afspille video med 1, 5x og 2x opløsning for at løse dette problem, men for webspillere og andre apps kan du bare bruge skærmzoom i stedet.

Lad os først aktivere skærmzoom, hvis du ikke har gjort det endnu:

 • Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Tilgængelighed"
 • Vælg "Zoom" og aktiver zoomfunktionerne, vælg enten tastaturgenvejen eller zoombevægelsen

Du kan eventuelt vælge indstillingen "Glatte billeder" for at forsøge at få mindre pixelation, når du zoomer ind, selvom det har tendens til at sløre billedet for tung zoomning og kan se mærkeligt ud. Du har det bedre at prøve det selv selv for at se, om det virker for den video, du vil se.

Nu skal du afspille en video som sædvanlig, enten fra en web-afspiller eller en filmfil, centrere musemarkøren midt på videoen, og brug nu zoomfunktionen til at fjerne de sorte grænser. For dem, der aktiverede gestusindstillingen, gøres dette ved at holde "Control" nøglen og derefter bruge en tofingret opadgående gestus til at zoome ind (eller to finger ned for at zoome ud).

For eksempel er denne video af en ældre NOVA Origins-video ret lav opløsning, og når den maksimeres i den webbaserede afspiller, vil den stadig ikke afspilles på fuld skærm. Dette er en perfekt situation for at bruge skærmzoom til, hvilket gør dette:

Ind i denne fuldskærms maksimerede version, simpelthen ved at zoome ind på afspilningsvideoen:

Meget bedre hej? Det vil ikke gøre noget for at løse den lavere opløsningsafspilning, men det har i det mindste ikke de store sorte grænsende stænger, der vises sammen med hele videoen, hvilket gør afspilningen selv mindre end den skal være. Nogle gange virker bare øget webbrowserzoom også for netwebvideo, men det bør ikke betragtes som universelt pålideligt nok til at anbefale til alle situationer.

Det skal være om det, nyd din Mac-tv-tilslutning, gå og se nogle film, browser internettet på en enorm skærm, spil på den store skærm og have det sjovt!

Sidenote: Hvis du tilfældigvis har et Apple TV og en Mac, der kører 10, 8 eller nyere, kan du bare bruge AirPlay Mirroring og gøre det hele trådløst uden brug af kabler eller HDMI-adaptere. AirPlay tilbyder typisk fremragende videoafspilning, men på svage wi-fi-signaler kan forbindelsen lide, hvilket aldrig er et problem med et fysisk HDMI-kabel. Plus er kombinationen af ​​en HDMI-adapter og et kabel ca. 1/10 af prisen på en Apple TV-boks, hvilket gør den ovenfor beskrevne metode til et meget mere økonomisk valg.