Find købsdato for apps købt fra Mac App Store

Har du brug for at vide, hvornår du købte en app fra Mac App Store? At kende købsdatoer for apps kan være nyttige til regnskabs- og årsskat, plus en række andre grunde, og her er to hurtige måder at få den information på.

Få en liste over alle apps og købsdatoer fra Mac App Store

Start Mac App Store og klik på fanen "Køb", du finder ud af, at apps automatisk sorteres efter købsdato og viser de senest købte apps øverst. Vist er den oprindelige dato, appen blev købt via App Store, selvom download-fremskridtet blev stoppet.

Hvis en app mangler fra denne liste, og du er sikker på, at du har købt den med det samme Apple ID, skal du tjekke listen over skjulte indkøb.

Få købsdatoen for en enkelt app fra Mac OS X Finder

Gå til mappen / Programmer, vælg en app, der er købt fra Mac App Store, og tryk derefter på mellemrumstasten for at komme ind i Quick Look. Du får vist købsdatoen vist i bunden:

Nogle gange viser Quick Look-versionen den downloadede dato frem for købsdatoen, på trods af at den er mærket som købsdato. Dette sker typisk, når en app er blevet overført mellem flere Mac'er, og Quick Look-metoden bruges på den Mac, der hentede appen senest til dato. Hvis du finder dette unøjagtigt, skal du bare bruge Mac App Store-metoden ovenfor.

Hat tip til FinerThings til Quick Look-tricket.