Sådan viser du duplikat sange med iTunes 11

Muligheden for hurtigt at finde duplikater i iTunes-biblioteker er tilbage i den nyeste version af iTunes 11 til både Mac OS X og Windows.

Første ting skal du først opdatere til iTunes 11.0.1, før du forsøger at bruge funktionen igen. Opdater til den nyeste version enten via iTunes selv eller via Software Update eller Mac App Store. Så kan du finde duplikater igen.

Sådan viser du duplikat sange i iTunes 11

Når du er på den nyeste version af iTunes (11.0.1):

  • Åbn iTunes på Mac eller PC
  • Træk menuen "View" ned for at finde "Show Duplicate Items"
  • ITunes-medievinduet opdaterer at vise to eksemplarer

Enkelt nok rigtigt? Der er et par vigtige ting at bemærke her: Begge elementer vises, hvilket betyder både en sang og det er en dobbelt version, så du ikke vil bare slette alt, hvad du ser i det opdaterede iTunes-vindue, eller du vil fjerne både duplikatet og original. Hvis du prøver at tynde sange, som du ved, kopieres i hele biblioteket, skal du tage dig tid til at gennemgå de viste filer for at sikre, at du sletter den korrekte version, uanset om den er af lavere bithastighed, mislabeled eller hvad som helst andet.

De duplikater, der vises på tidspunktet, afhænger også af det valgte mediebibliotek. De fleste bruger denne funktion til at finde og fjerne dobbelt sange i stedet for film eller podcasts, så det bør ikke være et problem. Endelig, hvis du kommer fra tidligere versioner af iTunes, der også havde denne funktion, noter du omskifteren, hvor denne indstilling nu befinder sig i menuen "Vis" i stedet for "Fil" -menuen som den gjorde før. Funktionen "Show Exact Duplicates" er stadig tæt på, tilgængelig ved at holde Option-tasten nede.

Bortset fra at forhindre gentagne musikafspilninger, kan dette være en anden effektiv måde at rydde op på ledig diskplads, når harddisken kører lavt.

For en eller anden baggrund har denne funktion eksisteret i et stykke tid, men det forsvandt kort fra den første iTunes 11-udgivelse, før de kom tilbage med iTunes 11.0.1-opdateringen. Formentlig vil det fortsætte med fremtidige versioner af iTunes.

Opdatering: iTunes har flyttet indstillingen "Vis duplikater" til Filer> Bibliotek