Fordele ved computervedligeholdelse

Ligesom vedligeholdelse på din bil, hus eller endda din egen krop, kan rutinemæssig computervedligeholdelse give enorme fordele, mens du sparer tid og penge. Der er flere vedligeholdelsesopgaver, der er nemme at udføre og kan styres af alle med grundlæggende computerviden.

Længere computerliv

At tilslutte din computer til en elektrisk overspændingsbeskytter er noget, som alle gør for at beskytte mod ændringer i elforsyningen. Men du skal også teste din overspændingsbeskytter regelmæssigt. Producenten af ​​overspændingsbeskyttelsen giver instruktioner om, hvordan man udfører denne test. Hvis din overspændingsbeskytter ikke fungerer tilstrækkeligt, kan din computers bundkort eller harddisk blive ødelagt fra selv den mest mindre elektriske bølge. Denne enkle test kan forlænge din computers levetid med måneder eller år, og den skal kun udføres cirka hvert halve år.

Nedsat sandsynlighed for mistede filer

Sikkerhedskopiering af dine computerfiler er en opgave, som mange mennesker udsætter, fordi det kan være tidskrævende, eller det kan virke unødvendigt. Desværre, hvis din computer går ned, får du normalt ikke en anden chance for at gendanne dine filer og fotos. Lav sikkerhedskopier til en regelmæssig del af din rutine. Ud over at lave dine egne sikkerhedskopier med cd'er eller en ekstern harddisk, er der onlinetjenester, som du kan bruge til automatisk at sikkerhedskopiere dine filer til et mindre gebyr som Carbonite eller Mozy. De arbejder i baggrunden, når som helst du er på din computer uden indblanding, hvilket gør sikkerhedskopier af filer nemme og sikre.

Hurtigere hastighed

Defragmentering af din harddisk, kørsel af spyware og virusfjerningsprogrammer samt installation af de nyeste drivere og softwareopdateringer er alle computervedligeholdelsesopgaver, der hjælper med at holde din computer i topfart. Glem ikke Windows-opdateringerne, hvis du kører det system. Ikke kun hjælper disse opdateringer din computer med at køre mere effektivt, men de hjælper med at lukke eventuelle nylige sikkerhedshuller.

Beskyttelse mod trusler

Det er vigtigt at holde din spyware og antivirusprogrammer opdateret og køre regelmæssigt for at holde trusler i skak. Du er måske aldrig klar over, at du har nogen spyware eller vira på din computer, men de kan være der, der ødelægger kaos i baggrunden ved at stjæle dine personlige oplysninger og overføre dem til tredjeparter, ødelægge dine filer eller endda gøre din computer ubrugelig. De fleste spyware- og antivirusprogrammer kan indstilles efter en tidsplan, så de kører automatisk på din valgte dag og tid.