Sådan flettes flere regneark i Excel

Microsoft Excel er et regnearkprogram, der giver brugerne mulighed for let at manipulere og analysere data ved hjælp af formler og tabeller. Et regneark er et gitter med celler, der er arrangeret i nummererede eller bogstavede rækker og kolonner, der organiserer data. Data fra flere regneark kan flettes i et enkelt regneark ved hjælp af funktionen "Konsolider". Dette giver dig mulighed for at distribuere kopier af et regneark til flere brugere, og senere kan dataene indsamles og kombineres til et hovedark.

Trin 1

Åbn Microsoft Excel-programmet ved at dobbeltklikke på "Microsoft Excel" -ikonet på skrivebordet eller klikke på "Start" -knappen, vælge "Alle programmer", derefter "Microsoft Office" og derefter klikke på "Microsoft Excel".

Trin 2

Åbn de regneark, der indeholder de data, som du vil flette sammen, ved at klikke på menuen "Filer" øverst i programvinduet og derefter vælge "Åbn". Vælg det første regneark, du vil åbne, ved at klikke på det, og klik derefter på knappen "Åbn". Gentag denne proces for at åbne flere regneark. Hvert regneark skal konfigureres med kolonne- og rækkeoverskrifter (værdier i øverste række og venstre række), der opretter en datatabel. Kolonne- og rækkeoverskrifter kan være forskellige værdier i hvert regneark, men skal være til stede, for at hver projektmappe kan flette dataene korrekt. Data i en celle med samme kolonne og rækkeoverskrifter tilføjes i dette eksempel.

Trin 3

Åbn et nyt regneark ved at klikke på ikonet "Ny" øverst i programvinduet.

Trin 4

Klik på menuen "Data" øverst i programvinduet, og vælg indstillingen "Konsolider". Dialogvinduet Konsolider åbnes.

Trin 5

Klik på navnet på det første regneark i proceslinjen nederst på skærmen. Brug musen til at vælge den øverste venstre celle, og træk ned til den nederste højre celle, og sørg for, at dit valg inkluderer de overskrifter og alle data, du vil flette. Det er okay, hvis markeringen er større end bare dine data, da tomme celler ikke bliver flettet. Klik på knappen "Tilføj" i dialogboksen Konsolider.

Trin 6

Gentag trin 5 for hvert regneark, der indeholder data, som du vil flette. Vælg "Sum" i rullemenuen Funktion. Klik for at markere afkrydsningsfelterne for "Brug etiketter" i "Øverste række" og "Venstre kolonne".

Klik på knappen "OK" for at konsolidere dataene, som derefter vises i det nye regneark, du åbnede i trin 3. Klik på "Filer" -menuen, og vælg "Gem" for at gemme dokumentet.