Sådan Speak Screen på iPhone og iPad for at få iOS Læs noget til dig

Vidste du, at iPhone eller iPad kan læse højt, hvad der er på skærmen? Speak Screen-funktionen i iOS er nyttig af mange grunde, men for at kunne bruge den skal du først aktivere evnen inden for enhedsindstillingerne og derefter lære at bruge talefunktionen.


Speak Screen-funktionen er en af ​​de to store tekst til tal-indstillinger i iOS, men i modsætning til den generelle tekst til tale-talvalg-funktion, der kun læser valgt tekst, vil Speak Screen læse alt på displayet på en iPhone, iPad eller iPod touch, herunder menupunkter, kontakter, artikler, websider, meddelelser, meddelelser og meget mere. Hvis den er på skærmen på enheden, læser den den.

Sådan aktiverer du denne store tilgængelighed, og hvordan du bruger den.

Sådan aktiverer du Speak Screen Feature i iOS

Før du kan bruge Speak Screen-evnen, skal du aktivere det. Denne funktion kræver en moderne version af iOS til iPhone eller iPad, så hvis du ikke finder muligheden, skal du muligvis opdatere systemsoftwaren på enheden:

  1. Åbn appen 'Indstillinger' i iOS
  2. Gå til 'General' og derefter til 'Accessibility'
  3. Gå til afsnittet "Tale" og drej kontakten for "Speak Screen" til ON-positionen *
  4. Indstil eventuelt talesatsen og anden og den anvendte stemme (Bemærk, at du kan justere talesatsen til enhver tid, når funktionen også er aktiveret)
  5. Afslut fra Indstillinger nu, at funktionen er aktiveret

* (I dette indstillingspanel skal du også aktivere Speak Selection, hvilket er en anden tekst til taleevne, men også ret nyttig)

Når du først aktiverer Speak Screen, finder du en pop op-menu på enhedens display, men du kan lukke det hurtigt ved at trykke på knappen (X) eller du kan gemme det ved at trykke på (<) pilknappen. Denne lille pop op-menu er, hvad der styrer Speak Screen-funktionen, når den er tilgængelig eller i brug.

Brug Speak Screen i iOS

Der er et par måder at aktivere Speak Screen, når den er blevet aktiveret.

Aktivér taler skærm i iOS med en gestus

Den første metode til Speak Screen aktivering er med en multitouch gestus. For at aktivere Speak Screen-funktionen på iPhone, iPad eller iPod touch på denne måde, skal du skrue ned fra toppen af ​​skærmen med to fingre .

Dette udløser straks taleprogrammet, som vil læse højt, uanset hvad der står på displayet, og det giver også talekontrollerne, som giver dig mulighed for at springe over, spole tilbage, fremskynde, sænke og standse talen.

Aktivér Speak Screen i IOS med en Tap

Den anden metode til at aktivere Speak Screen er at bruge aktiveringsknappen på skærmen, som forbliver på displayet, så længe Speak Screen er aktiveret, og så længe knapperne ikke er lukket.

Du skal blot trykke på den lille snakskærm-aktiveringsknap for at åbne talekontrolknapperne og derefter trykke på piletasten Play for at begynde at tale højt på skærmen.

Du kan vise og skjule Speak Screen-knapperne og kontrollerne ved at trykke på knappen Skjul eller Vis. Når Speak Screen er ikke længere aktiv eller den er blevet skjult, vil den lille aktiveringsknap på skærmen blive dæmpet, men stadig være synlig.

Bemærk, at hvis du trykker på knappen (X) i Speak Screen-kontrollen, skjuler funktionen, indtil den er aktiveret af gesturen, eller indtil funktionen er blevet slukket og tændt igen.

Speak Screen-funktionen i iOS er en uvurderlig funktion for mange brugere, og den har mange brugssager, hvoraf nogle måske er mindre end indlysende. For eksempel er et særligt nyttigt trick til brug af Speak Screen at få iPhone eller iPad til at læse en artikel eller e-bog til dig, mens du ellers er optaget, uanset om det er under en pendling, mens du har hovedtelefoner, eller selv om du bare ligger nede eller slappe af.

Har du nogle tricks, ideer eller råd til at bruge den fremragende Speak Screen-funktion i en iPhone, iPad eller iPod touch? Lad os vide i kommentarerne!