Sådan opretter du Facebook Chat i iChat

Facebook åbnet Facebook Chat op til tredjeparts instant messaging-klienter ved hjælp af Jabber-protokollen, hvilket betyder at du nu kan bruge Facebook Chat problemfrit fra inde i iChat. Det betyder, at hvis du har en Mac med iChat, kan du nemt tale med dine Facebook-venner uden at være logget på Facebook-siden og i stedet kommunikere via iChat-appen for at sende meddelelser. Cool huh? Ja, ja det er det.

Lad os lære at oprette Facebook chat med iChat, det tager kun et øjeblik.

Sådan opsættes iChat til brug af Facebook Chat

  1. Start iChat på Mac'en, hvis du ikke har gjort det endnu
  2. Fra iChat skal du vælge iChat-menuen og rulle ned til "Indstillinger"
  3. Klik på ikonet "Accounts" og klik på "+" -tegnet i hjørnet for at tilføje en ny konto
  4. Vælg "Jabber" i menuen "Kontotype" for at indtaste oplysninger i forhold til din Facebook-konto
  5. Indtast dit Facebook brugernavn (dit brugernavn er i din forfængelighed url, facebook.com/your_name), du kan finde eller indstille dit Facebook brugernavn ved at gå her på Facebook.com
  6. Indtast adgangskoden til din Facebook-konto
  7. Nu under "Server Valg" indstillinger, indtast serveren som "chat.facebook.com" og porten som '5222' (uden citater åbenbart)

Sådan ser det ud i iChat-indstillinger Kontoopsætning:

Facebook har en officiel Chat-side på Facebook.com, hvis du er forvirret eller har brug for yderligere hjælp til at konfigurere Facebook IM-klienterne, men installationsproceduren er praktisk taget identisk, uanset hvilken IM-klient du bruger.

Husk, at du ikke er begrænset til iChat. Med Jabber-support kan du faktisk bruge Facebook Chat med Adium, iChat, Pidgin og næsten enhver anden multibrugsklientklient, der understøtter Jabber XMPP-protokollen.