Sådan startes Puppy Linux fra SD-kortet

Elementer, du har brug for

  • Puppy Linux Live CD

  • SD kort

  • USB SD-kortadapter

Puppy Linux er et open source-operativsystem designet til at bruge minimale systemressourcer, hvilket sikrer, at operativsystemet kører godt, selv når det er installeret på ældre systemer. På grund af den lille størrelse af systemets kernefiler kan Puppy Linux installeres og køres fra en CD som en "Live CD" eller fra andre kilder såsom en harddisk eller USB-drev. Med en SD-kortadapter er det endda muligt at installere Puppy Linux på et standard SD-kort og bruge det til at starte din computer.

Installation til et SD-kort

Indsæt Puppy Linux Live CD i din computers CD- eller DVD-drev. Genstart computeren.

Tryk på en tast for at starte fra cd'en, når du bliver bedt om det. Hvis du ikke bliver bedt om at starte fra CD'en, skal du genstarte computeren igen og trykke på den angivne tast for at få adgang til "Boot Menu" på computerens første opstartsskærm. Vælg det drev, der indeholder din cd, og lad computeren derefter genstarte, så den først forsøger at starte fra cd'en.

Klik på ikonet "Installer" på skrivebordet for at åbne vinduet med installationsmuligheder. Klik på den angivne knap for at starte "Universal Installer" fra "Install Puppy" -delen af ​​vinduet.

Indsæt SD-kortet i SD-kortadapteren, og sæt adapteren i en USB-port på din computer. Vælg "USB-flashdrev" i Puppy Universal Installer-menuen, og klik på "OK". Vælg derefter USB-adapteren fra listen over installerede enheder.

Følg vejledningen på skærmen for at afslutte installationen af ​​Puppy Linux på dit SD-kort. Når installationen er afsluttet, kan du genstarte din computer. Vælg indstillingen for ikke at gemme dine sessionsoplysninger, og lad derefter din computer starte normalt.

Opstart fra et SD-kort

Indsæt dit SD-kort i SD-kortadapteren, og sæt det i din computer. Genstart computeren.

Tryk på "Boot Menu" -tasten på den oprindelige opstartsskærm. Vælg indstillingen "USB-drev" fra startmenuvalgene.

Tryk på en tast, når det er angivet for at starte fra SD-kortet i adapteren. Puppy Linux starter og starter.

Tips

En Puppy Linux Live CD kan laves ved at downloade den nyeste Puppy Linux ISO-fil fra Puppy Linux-webstedet og brænde den til en tom CD. Hvis ISO brændes på en CD-RW, kan operativsystemet endda gemme filer direkte på Live CD efter hver brugssession.

Advarsler

Ikke alle bundkort tillader opstart fra USB-drev, og nogle bundkort har muligheden slået fra. Hvis der ikke er en USB-mulighed i startmenuen, skal du genstarte og trykke på den angivne nøgle for at åbne din computers BIOS-opsætningstilstand. Kontroller de startmuligheder, der er tilgængelige i BIOS-opsætning, og vælg USB som en mulighed, hvis den er tilgængelig.