Sådan kontrolleres den oprindelige oprettelsesdato for et domæne

At kende den oprindelige oprettelsesdato for et domæne er nyttigt for en copyright- eller varemærkeundersøgelse, for at spore slægten for selve domænenavnet eller bare for at tilfredsstille din nysgerrighed. Flere websteder leverer disse oplysninger, men den nemmeste måde at huske, hvor man skal kigge, er at spørge sig selv, "hvem er" det websted.

Find webstedet

Indtast “whois.com” i feltet URL-adresse i din browser. I øverste højre hjørne af Whois.com-hjemmesiden er der et tekstfelt ud for en knap mærket "Whois Lookup."

Find oprettelsesdatoen

Indtast det komplette navn på det domæne, du leder efter, inklusive suffikset dot com, net, org eller et af de seneste suffikser. Klik på knappen "Whois-opslag". På den viste "Whois" -side identificeres domænet til oprettelse af domænet i sektionen Registreringsdatabase. Længere nede på siden kan du finde registratordata; dette er dog undertiden skjult eller "privatiseret."

Andre kilder

Data om domænenavne findes også på følgende websteder: http://www.seomastering.com/domain-age-checker.php https://www.godaddy.com/domains/domain-name-search.aspx?isc= gofd3001ab & ci = 8990 https://www.cscglobal.com/global/web/csc/home Whois.com er dog langt den nemmeste løsning.