Sådan konverteres et scannet billede til tekst

Det er nu meget nemmere at redigere tekst, der kommer enten fra din scanner, mobiltelefon, kamera eller fra din håndskrift. Konvertering af tekst fra et scannet billede eller fra en JPEG-fil kan gøres fra et "Microsoft Office" -værktøj. Men hvis du ikke har "Microsoft Office" eller har brug for mere komplekse konverteringsværktøjer, skal du bruge et af de optiske tegngenkendelsesprogrammer (OCR). Nogle programmer er gratis eller har nogle gratis tjenester.

Microsoft Office

Trin 1

Scan dit billede, og vælg at gemme det som et TIFF-dokument. Hvis du ikke har denne mulighed, skal du gemme den som et JPEG-dokument. Åbn filen i MS Paint, hvis du skulle gemme som JPEG. Klik på "Gem som" og konverter JPEG til et TIFF-dokument.

Trin 2

Åbn Microsoft Office, og vælg Microsoft Office Tools, og klik derefter på Microsoft Office Document Imaging. Vælg "File", "Open". Klik på "Øjeikonet." Der står "Genkend tekst ved hjælp af OCR." Vælg "Send tekst til Word", så åbnes et Word-dokument med den konverterede tekst.

Læs gennem teksten, og rediger eventuelle fejl. Tilføj tekst, billeder eller andet, du har brug for, til dokumentet.

OCR-software

Trin 1

Download et OCR (Optical Character Recognition) softwareprogram som "Read Soft", "Simple OCR" eller "Top OCR" (Se Resources). Følg instruktionerne på skærmen for installation. Disse programmer har forskellige funktioner som håndskriftsgenkendelse, billedgenkendelse eller billeder og tekst fra mobiltelefoner.

Trin 2

Scan dokumentet, eller kopier filen til din computer. Kopier dokumenter fra din mobiltelefon, eller tag et billede med dit digitale kamera, og overfør dem til din computer som et normalt dokument eller billede.

Trin 3

Åbn den valgte OCR-software. Åbn billedet eller det scannede billede i OCR-softwareprogrammet. Vælg den ønskede outputmulighed i rullemenuen i programmet. Vælg mellem RTF, tekst, PDF, Word, PowerPoint eller Excel. Klik på "Konverter", "OK" eller "Udfør-knappen". Denne knap betegnes forskelligt afhængigt af det program, du bruger. Vent på, at OCR-softwaren er færdig med at konvertere, og vælg at gemme filen på din computer.

Trin 4

Åbn dokumentet. For eksempel, hvis du konverterede til PowerPoint, skal du åbne PowerPoint. Hvis du konverterede til RTF, skal du åbne Word eller Word Pad.

Læs dokumentet og se efter stave- eller grammatikfejl. Kør en stavekontrol på dokumentet. OCR-programmer kan blive forvirrede ved konvertering af bestemte bogstaver, så du skal gennemgå dokumentet omhyggeligt for fejl.