Hvordan kontrollerer jeg et flashdrev for en virus eller trojansk hest?

USB-flashdrev indeholder flashhukommelseslagring og opretter forbindelse til en computer eller anden enhed via en USB-port. Ligesom en computers harddisk eller et stykke software kan disse drev blive inficeret med trojanske heste - malware designet til at give tredjeparts adgang til din computer og information - eller vira designet til at bruge flashdrev som et værktøj til at inficere computere . Du kan opdage vira, trojanske heste og andre former for malware, der gemmer sig i dit USB-flashdrev ved hjælp af kommandoprompten.

Trin 1

Tryk på "Shift" -tasten, når du indsætter USB-drevet i din computer. Når du holder "Shift" nede, forhindrer computeren i at afspille enheden automatisk. Klik på "Annuller" for at afslutte automatisk kørsel, hvis du ikke holder "Skift" nede længe nok, og den automatiske afspilningsfunktion starter.

Trin 2

Åbn Windows Command Prompt ved at klikke på "Start" og derefter fremhæve og klikke på "Run". Skriv "cmd" (uden anførselstegn) i tekstboksen, og tryk på "Enter". Hvis du bruger Windows Vista, skal du klikke på Windows-ikonet og derefter skrive "cmd" i feltet "Søg" og trykke på "Enter".

Trin 3

Skift kommandoprompten til dit USB-flashdrev ved at skrive bogstavet på drevet efterfulgt af et kolon - for eksempel "F:" uden anførselstegn - og trykke på "Enter". Du kan finde det bogstav, som Windows tildeler dit flashdrev ved at klikke på "Start" og derefter fremhæve og klikke på "Denne computer".

Trin 4

Skriv en liste over filer på dit flashdrev ved at skrive "dir / w / o / a / p" (ingen anførselstegn) i kommandoprompten og trykke på "Enter". Denne linje fortæller dit USB-drev at kompilere og vise en liste over alle filer.

Trin 5

Find almindelige vira, trojanske heste eller ondsindede filer på listen. To af de mest rapporterede stykker USB-malware vises som "Autorun.inf" eller "smss.exe" (begge uden citaterne). Medmindre du bruger din USB til at overføre et program fra en computer til en anden, skal du være mistænksom over for enhver eksekverbar fil - filtyper, der slutter ".exe" - der vises i dit flashdrevs bibliotek. Som en generel tommelfingerregel er dit flashdrev inficeret, hvis du ser andre filer på dit USB-drev end dem, du personligt har gemt på det.

Trin 6

Indstil dit USB-drev til at vise alle filer, så du kan slette dem. Kopier og indsæt "attrib -r -a -s -h ."(uden anførselstegn) i kommandoprompten og tryk på" Enter. "Disse bogstaver står for" Read Only, Archive, System and Hidden File ", og indtastning af denne linje vil fortælle din USB-fil at genkende dem.

Slet alle vira, trojanske heste, malware og mistænkelige filer. Skriv "del" (ingen anførselstegn) efterfulgt af et mellemrum og derefter navnet på filen; for eksempel "del smss.exe". Tryk på "Enter" for at slette den fil fra dit USB-flashdrev.