Sådan konverteres Hex Color til Pantone

Det kan være en udfordring at konvertere farveinformation mellem medier. Internetfarver er betegnet med hexidecimale tal, mens udskrivning, hvad enten det er på papir, klud eller plast, ofte udføres i Pantone-farver. Disse to metoder til at betegne farvekoder er ikke de samme, og en hexidecimal kode oversættes ikke direkte til et Pantone-nummer. Selvom du kan matche farvekoderne ved hjælp af et konverteringstabel, er den enkleste måde at gøre dette på at bruge Photoshop eller ethvert andet grafikprogram, der giver dig mulighed for at skifte farvebibliotek.

Trin 1

Åbn dit grafikprogram, og lav din hex-farve til forgrundsmalerifarven. Hvis du tog hexkoden fra et eksisterende billede, kan du åbne billedet og vælge farven med pipetteværktøjet. Ellers skal du vælge farven ved hjælp af et hvilket som helst af programmets værktøjer til farvevalg.

Trin 2

Klik på forgrundsfarvefeltet i værktøjslinjen. Dette er nær bunden af ​​den lodrette værktøjslinje til venstre på skærmen. Ved at klikke på dette vises dialogboksen Farve.

Trin 3

Skift din farvekode ved at vælge et nyt farvebibliotek. Placeret under knapperne OK og Annuller giver denne dialogboks dig en rullemenu med forskellige typer farvepaletter.

Vælg en af ​​Pantone-indstillingerne i Farvebiblioteket for at finde din Pantone-farve. Husk, at skift af paletter sjældent matcher nøjagtigt; der kan være en lille forskel i farverne. Denne metode giver dig den tættest mulige match.