Sådan konverteres sange til karaoke-format

Elementer, du har brug for

  • Tomme cd'er

  • Audacity lyd editor

  • MP3-musikfiler

  • CD-brændingssoftware

Karaoke er en sjov måde at bringe folk sammen og dele hinandens talenter (eller mangel på dem). Men karaokemaskiner er dyre, og omkostningerne ved at købe cd'er til afspilning på disse maskiner kan hurtigt tilføjes. Heldigvis behøver du ikke købe karaoke-cd'er længere, fordi du kan lave karaoke-numre på din hjemmecomputer gratis. Alt du skal gøre er at tage vokalen ud af dine MP3-spor, og du har musikalske spor, som dine venner og familie kan synge med på.

Download og installer Audacity-lydeditoren (se Ressourcer).

Åbn Audacity, og klik på "Filer> Åbn", og find den sang, du vil konvertere til et karaoke-spor (start med at gennemse mappen "Min musik", hvis du ikke er sikker på, hvor dine sange er gemt).

Klik på den lille, sorte pil ned i spormenuen, og vælg "Split stereospor."

Venstreklik på et tomt område i den nederste spormenu (som er adskilt) for at fremhæve hele sporet. Du skal være i stand til at fortælle, at det er fremhævet, fordi det vil have en mørkere grå farve end det øverste spor.

Klik på "Effekt> Inverter" i værktøjslinjemenuen.

Klik på den lille, sorte pil ned, og vælg "Mono". Gentag dette trin med det øverste spor.

Vælg "File> Export as WAV" i værktøjslinjemenuen. Gem elementet på skrivebordet, og navngiv det sangens titel. Dette nummer er nu blevet konverteret til sin karaoke-form.