Øg lineafstand i OS X Terminal for at forbedre læsbarheden

Hvis du er en Mac-bruger, der finder tekstudgangen vist i Terminal App for at være lidt for begrænset og tæt indbyrdes, vil du være glad for at opdage, at du kan justere linieafstanden for at imødekomme dine præferencer. Du kan øge linjemængden inden for Terminal dramatisk eller bare en lille smule (eller hvis du virkelig vil, også krympe linieafstanden), og du kan måske konstatere, at selv en lille stigning til linieafstanden kan resultere i en dramatisk forbedret læsbarhed af tekst og kommando output i Terminal app.


Ændring af linjeafstand er live, så du kan øjeblikkeligt få feedback om forskellen i udseende og bestemme hurtigt, hvis du kan lide justeringen eller ej.

Sådan ændres linjeafstand i Terminal App i Mac OS X

  1. Åbn et nyt Terminal vindue, hvis du ikke allerede har en åben
  2. Træk menuen "Terminal" ned og vælg Indstillinger
  3. Gå til fanen 'Profiler'
  4. Vælg fanen "Tekst" og klik på knappen "Skift ..."
  5. Skub linjen "Line spacing" til den relevante linjeafstandsindstilling til dine præferencer. Ved at gå helt til højre øges linieafstanden betydeligt med 1, 5x
  6. Luk ud af præferencevinduet, når det er tilfredsstillende

For en subtil men bemærkelsesværdig stigning i afstand og læsbarhed skal du målrette et sted omkring 1, 1 til 1, 3 på linjeskalaen.

Her er et eksempel på ændringen i læsbarhed, der tilbydes ved at øge linieafstanden, i dette tilfælde tager linjen afstanden fra standardværdien på 1, 0 til den udvidede 1, 5. Sådan ser det ud med den øgede afstand:

Og her er standard linieafstanden, med linjer meget tæt sammen og lidt mere trange:

Du kan faktisk ændre linieafstanden på Terminal Profile, så hvis du bruger forskellige profiler, kan du måske justere linieafstanden for hver af dem for at være konsistente.

Her er en anden før skuddet af standardlinieafstanden i Terminal app:

Og et andet skud efter at have øget linieafstanden til 1, 5x i Terminal app:

Hvad vil du hellere se på? Det vil være et spørgsmål om personlig præference, og igen kan det bedre passe dig til at vælge en mere subtil linieafstandsændring, omkring 1, 1x eller deromkring.

Justering af linieafstanden på denne måde gør tingene betydeligt lettere at læse, samtidig med at den ønskede formatering af kommandoudgange opretholdes.

For de bedste resultater kan det være, at du vil bruge dette i forbindelse med at ændre terminaler udseende komponenter, Font, og endda baggrunden, da hver af disse elementer også direkte kan påvirke brugbarheden af ​​Terminal app.

Husk også, at du blot ved at trykke Command + (det er kommandotast og plusnøglen) vil øge skrifttypestørrelsen vist i Terminal app, ligesom det gør i Safari og andre apps i Mac OS X. Det har ingen indflydelse på linjens mellemrum, men blot at øge skriftstørrelsen kan bidrage til at gøre kommandolinjens output lettere at læse også.