Hvordan fungerer arkadespil?

Dyrets mave

Hvordan fungerer arkadespil?

Så magisk som de syntes i 1970'erne og 80'erne, fungerer arkadespil på de samme grundlæggende principper som nutidens hjemmekonsoller. Mens vores foretrukne hylstre har ændret sig gennem årene, er der stadig et bundkort indeni, der styrer al handling. Naturligvis har nyere systemer foretaget alle mulige forbedringer ved at tilføje yderligere grafikkort, harddiske og DVD-afspillere, men i arkademaskiner stammer selve spillet fra et printkort. Det er faktisk muligt at bytte disse brædder ud for at spille et andet spil på det samme arkadeskab. Dette reddede arkadeejerne besværet med at trække en ny maskine ind, når f.eks. Den nyeste version af Mortal Kombat blev frigivet.

Lad der være lys

Klassiske arkadespil brugte to slags skærmskærme. Raster-skærme, hvis grafik består af små pixels, var de mest populære, set i spil som Pac-Man, Galaga og Space Invaders. Veteranspillere fra Asteroids og Lunar Lander er måske fortrolige med vektorgrafik. Skærmbillederne i disse spil er tegnet fra beregnede sæt linjer, hvilket ofrer de farverige genstande i rastergrafik til fordel for et glattere trådramme-look. Uanset skærmtype har arkademonitorer deres egne Printed Circuit Boards, der forbinder til hovedspilbrættet og giver spillerne mulighed for at se Pac-Man gnide alle disse prikker.

Joysticks, paddles, trackballs ... Åh min!

I dag er alle klassikerne let tilgængelige uden for arkaden, pakkes om til konsoller eller kan downloades via internettet, men det er ikke det samme uden joystick i håndfladen og store, fjedrende knapper. Når en spiller knuser "Ild" -knappen under et opvarmet Galaxian-spil, sender det et signal via ledning til en bestemt del af spillets printkort og fortæller spillet at hejse en laser på de indkommende udlændinge. Arkanoid, et spil, der bruger en glideknap i stedet for et joystick, fortæller spillet, hvor hurtigt spilleren bevæger sig til venstre eller højre.

Huset, som Pong byggede

Hulking, monstrositeter af træ i forskellige former og størrelser, kabinettet i sig selv er en del af arkademaskinens allure. Uanset om det er et traditionelt opretstående kabinet eller en "cocktail" -maskine, der sidder ned, er kabinets hovedfunktion at huse alt udstyr, mens det modstår drikkevarepletter, cigaretrøg og den vrede spark fra frustrerede spillere. Det tjener også til at annoncere. Teltet på toppen af ​​kabinettet lyser normalt op, når det er tilsluttet. Da arkademaskiner fungerer på samme måde som ethvert videospil, har et stort antal mennesker besluttet selv at bygge et kabinet - køb en gammel, slettet online - og monter det med enten en konsol eller en computer. Nogle arkadeleverandører sælger endda tilbehør, der reducerer mængden af ​​krævet teknisk know-how. Det er så simpelt som at forbinde alle dele.