Sådan bruges Microsoft Word til at skrive en juridisk formular

Juridiske former er undertiden udfordrende at oprette fra bunden. Nogle formularer kan f.eks. Indeholde komplekse layout, som du måske ikke har publiceringsevner til at producere. Microsoft løser dette problem ved at inkludere skabeloner i Word. En skabelon er en forudbygget ramme for et dokument, der lader dig udfylde de tomme felter. Hvis du ikke kan finde en skabelon, som du har brug for i din lokale version af Word, kan du downloade en fra deres websted.

Trin 1

Åbn MIcrosoft Word.

Trin 2

Klik på "File", hvis du bruger Word 2010. Ellers skal du klikke på "Office" -tappen øverst i Word-vinduet. Vinduet "Tilgængelige skabeloner" åbnes.

Trin 3

Skriv "Legal" i tekstfeltet "Søg på Office.com efter skabeloner". Tryk på "Enter". Word viser en liste over juridiske skabeloner. Hver skabelon har et miniaturebillede og en titel, såsom "Legal Sheet".

Trin 4

Gennemse skabelonerne, og klik på dem, der interesserer dig. Større visninger af skabelonen vises til højre for vinduet, når du klikker på miniaturebillederne.

Trin 5

Klik på "Download", når du finder den juridiske skabelon, som du vil bruge. Hvis Word viser en meddelelse om "Ægte Microsoft Office", skal du klikke på "Fortsæt". Word henter skabelonen og viser den i redigeringsvinduet.

Trin 6

Gennemgå skabelonen. Den juridiske form kan have overskrifter, tabeller og andre elementer, som du finder på en juridisk form. Det kan også indeholde eksempeltekst. Slet eksempelteksten, og udfyld derefter formularen ved hjælp af dine egne oplysninger.

Tryk på "CTRL + S", når du er færdig. Vinduet "Gem som" åbnes. Indtast et navn til den juridiske form i tekstfeltet "FIle Name", og klik på "Save".