Vend iPhone-kameraet til et makro objektiv gratis med en vanddråbe

Ønsker du en gratis øjeblikkelig makrolins til dit iPhone kamera? Pas forsigtigt en lille dråbe vand på linsen, vend iPhone over og voila, du kan pludselig tage ekstreme nærbilleder af stort set alt. Jeg ved det, der lyder lidt underligt, men det virker, og resultaterne er ret imponerende.


Dråben af ​​vand skal være lille og passer temmelig meget perfekt til kameralinsen. Målet er at dråbe mellem 1/4 og 1/2 centimeter bredt, lige nok til at passe på linsen, men ikke gå over grænsen. Du vil have, at dråbet skal være så cirkulært som muligt, ellers vil du ende med underlige kanteneffekter. Jeg formåede med en fingertip, men det er generelt nemmest at bruge enden af ​​en pen eller blyant til at anvende et så lille vandfald.

Her er et par eksempler på ekstreme nærbilleder af en $ 10 bill og en anden iPhone skærm, taget med en god gammel iPhone 4 og en vanddråbe på linsen:

Som du kan se i dollarregningen billeder, er kvaliteten god nok til at se fibre i papiret og detaljerede blæklinjer.

Du kan også lave steder, hvor blæk blæste, noget der ellers ville være usynligt for det blotte øje.

Brug af vanddråbe makrolinsen til at tage et billede af en anden iPhones-skærm var lige så imponerende, og det viste klart pixelniveau detaljer.

Jeg fik ideen fra Scientific American, der kalder det et "mikroskop", som kan være lidt af en strækning, selv om de tog nogle smukke interessante billeder af et par fejl og planter.

Prøv det selv, bare vær meget forsigtig med vand på iPhone, du vil ikke utilsigtet udløse vandfølere eller beskadige telefonen.