Sådan kontrolleres din afvisningsprocent

Afvisningsprocent er et kritisk mål i webstedsanalyse. Det er en indikator, der fortæller enten hvor længe en besøgende forbliver på dit websted, eller hvor mange sider den person besøger. Kontrol af din afvisningsfrekvens kræver installation af analysesoftware, som analyserer afvisningsfrekvensen for dig. Mens der er mange suiter til webanalysesoftware tilgængelige, ligger de fleste uden for den gennemsnitlige webstedejers prisklasse. På de fleste hjemmesider bruger websiteejeren Google Analytics, et gratis program tilgængeligt fra Google, der giver webmasteren mulighed for at analysere trafik til sit websted.

Installation af Google Analytics

Trin 1

Tilmeld dig en Google-konto via afsnittet "Webmasterværktøjer" på Googles websted. Hvis du allerede har en Google-konto, kan du bruge den konto til at oprette en Analytics-konto.

Trin 2

Vælg linket "Analytics" øverst til venstre på siden.

Trin 3

Vælg linket "Tilmeld dig nu" under den blå knap, der siger "Access analytics." Log ind på din Google-konto ved hjælp af det samme login, som du brugte i det første trin.

Trin 4

Vælg "Opret ny konto" i rullemenuen øverst til højre på siden ud for teksten, der læser "Mine Analytics-konti." Klik på knappen "Tilmeld" på den næste side, og udfyld formularen, der beder om din websteds-URL, tidszone og kontonavn. Sørg for at give kontoen et navn, du vil identificere med det websted, du sporer.

Trin 5

Klik gennem "Fortsæt" -knapperne, udfyld de personlige oplysninger og accepter brugeraftalen.

Vælg og kopier det uddrag af Javascript, der findes i feltet på den sidste side. Rediger de sider på dit websted, du vil spore, ved at indsætte koden i afsnittet "head" på dine websider lige før ""tag. Du kan gøre dette ved at bruge webstedsopbygningssoftware eller ved at placere koden på hver webside.

Test af din afvisningsprocent

Trin 1

Tillad, at Google Analytics kører på dit websted i flere dage eller uger. Dette gør det muligt for programmet at samle nok information til at give meningsfulde resultater.

Trin 2

Log ind på din Google Analytics-konto igen. Klik på den blå knap, der siger "Få adgang til Analytics."

Vælg den konto, du oprettede til dit websted. På den næste side skal du vælge "Vis rapport." Dette giver en oversigt over webstedsstatistikkerne, inklusive den samlede afvisningsprocent.